Diabetas-liga ar gyvenimo būdas?

Bendravimo forumas sergantiesiems ir jų artimiesiems
Dabar yra 18 Lap 2017, 09:06

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 143 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Patiekalų RECEPTAI cukrinukams
StandartinėParašytas: 08 Lie 2005, 16:00 
Atsijungęs
Savas žmogutis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Sau 2005, 16:54
Pranešimai: 303
Miestas: Vilnius
Manau, kad mes visi esame neblogi kulinarai, nes turime patys pasirūpinti savo mityba ir valgyti ne bet ką, bei pasigaminame skanių dalykėlių, kurie tinka "cukrinukams". Gal kas nors norėtumėte pasidalinti savo receptais, kitiems parekomenduoti? :D Siūlau naują temą. :idea:


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 25 Lie 2005, 16:47 
Atsijungęs
Daigelis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 10 Bal 2005, 20:38
Pranešimai: 15
Miestas: Vilnius
Gal kas zino ka valgyti, kad prideti kuno svorio,o cukrus nekiltu?

O megstamas mano vyro patiekalas( jis serga CD) toks:
Vistos krutinele supjaustoma gabaleliais ( vienos vistos), sudedama i teflonine keptuve ir kepama be jokiu riebalu kol baigiasi vistos sultys ir pradeda sausai kepti , tada pridedami supjaustyti sampinjonai (300 -400 gr.) ir siek tiek vandens bei norimi prieskoniai ( karapai, druska, pipirai). Jei cukrus geras galima ideti sauksteli liesos grietines.
Vistiena valgoma su virtai ryziai. Privalomas salotu kalnas(pagal sezona) paskanintas naturaliu jogurtu.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Lie 2005, 15:38 
Gera tema. :D


Erika, nezinau ka patarti, bet as nors ir mankstas emiau kasdien [nu beveik kasdien :mrgreen: :mrgreen: ] daryti, tenumeciau apie 10 kg. ir dabar sveriu apie 105 kg. :? :wink:


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 27 Lie 2005, 14:57 
Atsijungęs
Daigelis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 10 Bal 2005, 20:38
Pranešimai: 15
Miestas: Vilnius
Vyro svoris 60 kg, ugis 182 ? Fizinis aktyvumas pakankamas: fizinis darbas ir siap dar mankstinas kas vakara, nes kitaip cukrus kila. Bijau dar mazesnio svorio.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Rgp 2005, 12:41 
Atsijungęs
Savas žmogutis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Sau 2005, 16:54
Pranešimai: 303
Miestas: Vilnius
Sveiki. Jeigu kas nors turite "Zepter" indų, galiu pasiūlyti keletą receptų. Patinka ir ne cukrinukams.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: "Nijolės vasarinis vaisinis tortas"
StandartinėParašytas: 01 Rgp 2005, 16:08 
Atsijungęs
Savas žmogutis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Sau 2005, 16:54
Pranešimai: 303
Miestas: Vilnius
Siūlau naujausią savo receptą. Cukrų visuomet galima pakeisti fruktoze ir jos dėti pagal skonį. Galima naudoti cukrų ir suvalgyti mažiau torto. Manau, kad kiekvienas prisiderins pagal save. Sėkmės.

„NIJOLĖS VASARINIS VAISINIS TORTAS“ :D

Tortui reikia:
• atidaromos torto formos;
• sviestinio popieriaus torto pagrindui;
• 500 g „Kuršėnų vyniotinio“;
• 60 g želatinos;
• 1 stiklinės šalto virinto vandens ir 1 stiklinės karšto virinto vandens;
• 1-2 stiklinių cukraus arba 0,5 stiklinės fruktozės;
• 1 L jogurto su bananais, mango arba persikais, galima be cukraus, reikės dėti fruktozės;
• 2 citrinų sulčių;
• 200 g plaktos grietinėlės (galima ir be jos);
• 1,5 vyšnių be kauliukų arba braškių šviežių uogų.


Gaminimas:

• Želatiną užpilti šaltu virintu vandeniu, supilti cukrų arba fruktozę, išmaišyti.
• Po 20 min. želatiną užpilti stikline karšto vandens, išmaišyti iki vientisos masės (galima kiek pakaitinti, kad geriau ištirptų).
• Kiek pravėsus želatinai supilti jogurtą, plaktą grietinėlę, citrinos sultis ir viską gerai išmaišyti.
• Iš sviestinio popieriaus iškirpti apvalų popierinį padėkliuką ir iškloti tortinę. Ant tortinės dugno išdėlioti 1 cm pločio riekelėmis supjaustytą dalį „Kuršėnų vyniotinio“. Ant jo truputį užpilti jogurtinio kremo ir pastatyti į šaldiklį, kad kiek sušaltų.
• Išėmus iš šaldiklio uogomis padengti visą paviršių, užpilti kremo, kad apsemtų uogas ir vėl trumpam padėti į šaldiklį.
• Išėmus iš šaldiklio išdėlioti likusį, riekelėmis pjaustytą vyniotinį, aplieti kremu, paviršių padengti uogomis ir užpilti likusiu kremu iki tortinės viršaus. Paruoštą tortą padėti į šaldiklį 5-10 minučių.
• Išimti iš šaldiklio ir laikyti šaldytuve apie 30- 60 min., kol sustings.
• Skanaus.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Rgp 2005, 12:25 
Atsijungęs
Savas žmogutis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Sau 2005, 16:54
Pranešimai: 303
Miestas: Vilnius
Erika rašė:
Vyro svoris 60 kg, ugis 182 ? Fizinis aktyvumas pakankamas: fizinis darbas ir siap dar mankstinas kas vakara, nes kitaip cukrus kila. Bijau dar mazesnio svorio.


VYRUI REIKĖTŲ RINKTIS KALORINGESNĮ MAISTĄ, TUOMET SVORIO PROBLEMA SUMAŽĖTŲ. PIRKDAMI PRODUKTUS DAŽNIAU PASKAITYKITE, KAS ETIKETĖJE PARAŠYTA, KIEK TAS PRODUKTAS TURI KALORIJŲ, KIEK CUKRAUS, KIEK BALTYMŲ IR T.T. TIKRIAUSIAI JIS VALGO LABAI LIESĄ IR MAŽAI KALORINGĄ MAISTĄ, JUEI SVORIS NEDIDELIS. tURĖTŲ SVERTI APIE 72 KG., NE MAŽIAU. CUKRUS KYLA, KAI NESUBALANSUOTAS ANGLIAVANDENIŲ IR INSULINO AR TABLEČIŲ KIEKIS.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Patiekalų RECEPTAI cukrinukams
StandartinėParašytas: 16 Vas 2006, 21:40 
Atsijungęs
Gal prigysiantis?

Užsiregistravo: 31 Sau 2006, 20:50
Pranešimai: 6
Miestas: Elektrenai
Siūlau salotas;1-ai porcijai 1pomidoras,lapas kin.kopūsto,du šampinjonai viską supjaustome,įdedam šaukštą majonezo irsumaišom.Patiekdami ant viršaus patarkuojam lydyto sūrio nedaug.IR SKANAUS


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Patiekalų receptai cukrinukams
StandartinėParašytas: 29 Kov 2006, 20:59 
Sveiki, Nepagailėkit salotų receptų , parašykit .Ačiū.


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema: Salotos
StandartinėParašytas: 01 Bal 2006, 14:31 
Atsijungęs
Savas žmogutis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Sau 2005, 16:54
Pranešimai: 303
Miestas: Vilnius
3 lapeliai kiniško kopūsto ;
6 griežinėliai poro;
vidutinė tarkuota morka;
1-2 valg. šaukšt. neriebaus majonezo.

Daržoves supjaustome, sumaišome su majonezu ir skanaus. Į šias salotas dar galima įdėti krabų lazdelių. Bus kitoks skonis.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: patiekalai cukrinukams
StandartinėParašytas: 01 Bal 2006, 18:12 
Ačiū, Nijolei.. Nežinau kas šiandie pasidarė , visa diena niekaip nepasisotinu.


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Bal 2006, 21:24 
Atsijungęs
Mielas žmogutis

Užsiregistravo: 05 Kov 2006, 16:07
Pranešimai: 181
Miestas: Klaipėda
labutis,
Na, Rimyte, nepasisotinai? Ko gero persistengei, tiek ir tevalgei, per dieną kiek pagaminai iš Nijolės nurodytų produktų salotoms. Ar ne taip supratau :roll:... tos salotos kaip tik sukėlė apetitą? :wink: IKi


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: mityba
StandartinėParašytas: 02 Bal 2006, 22:12 
Labutis, Dar tų salotų buvau nevalgius .Ryte valgiau ryžių dribsnių, varškės ir kavos ., priešpiečių kai tik iš turgaus karšto rūkymo kūdos mėsytės, pietums balandėlių , daugiau kopūsto su morkom , nei balandėių , ir po piet tą patį keliskart kartojau ir vis buvau alkana.Nei man ta arbata pu-erh padėjo nei ką. :lol: juosteles pabaigus ,net nežinau koks cukrus., o salotas , šiandie " kapoju",su monijezu visai nieko , nes man daėdė su Suslavičiaus padažu, rūgštys nuo jo sukyla.


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Bal 2006, 12:16 
Atsijungęs
Mielas žmogutis

Užsiregistravo: 05 Kov 2006, 16:07
Pranešimai: 181
Miestas: Klaipėda
Rimyte,
sunku susilaikyti, kai kitiems gamini... Aš šeimynai tuomet gaminu tai ko pati nemėgstu. Ir nebekyla jokių pagundų! O pati kremtu salotas :) . Vien daržovės -trumpam numalšina alkį, bent jau pradžioje. Įpratūs-lengviau.
Siūlau receptą: vištienos krūtinėlė, arba- pievagrybiai (pjaustau žalius)+fermentinis sūris, aisbergo salotos, paprika, pomidoras (gali būti agurkas, salierų stiebai, porai) Padažui naudoju aliejų, volčesterio padažą, šiek tiek cukraus. Žodžiu dedu tai ką tuo metu turiu. Kai norisi valgyti, prisiversk valgyti salotas ar daržoves. Sunku prisiversti, bet įmanoma. iki :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Mityba vaistai
StandartinėParašytas: 07 Bal 2006, 14:15 
Labas, tai aš prisivalgau tų salotų , rodos sprogsiu, o kažkur vistiek jaučiu alkį ir kokia mėsytė laisvai tilptų.Bandau sau įkalbėti - susiimk bevale tu. . bet..... :( Anadien , kepu žuvį vyrui , sau įmečiau i vandenį išsitraukiau ir valgau su salotom., bet ar dar taip pakartosiu , nežinau. antiek buvo neskanu. :shock: Tur būt visus ptarimus išbandysiu , tik ar pakartosiu , ogal bus skanu. Ačiū.


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Bal 2006, 18:03 
Atsijungęs
Forumo siela-tvarkdarys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 24 Kov 2005, 20:23
Pranešimai: 267
Miestas: Klaipėda
Rimyte, nu kam tą žuvį virt? Imi tefloninę keptuvę, įpili truputėlį aliejaus (šaukštelį), pavoliojį žuvelę į miltus, į plaktą kiaušinį, meti į keptuvę ir dar ant viršaus svogūną supjaustai. Nu ir viskas - nettavo vyras neatskirs, ar su daug aliejaus, ar su mažai kepta. O dar jei kokią morką šalia sutarkuot arba pomidoro... Aš savo tautą baigiu įpratint, kad riebalų taškyt nereikia, o teflonas yra išradimas visiems virtuvės atvejams.

O žuvį virt tai tik žuvienei... Ale reik turėt šviežią ir įvairių rūšių, kad būt skanu.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Bal 2006, 20:16 
Atsijungęs
Forumo siela-tvarkdarys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Gru 2004, 14:18
Pranešimai: 629
Miestas: Vilnius
O as tai troskinu - ir mesa (ir gabalais, ir gabaliukais, ir kukulius), ir zuvi, ir darzoves. Turiu teflonine keptuve ir storo metalo puodus (Zepter, bet manau, sekmingai turi tikti ir kiti storasieniai). Zuvi troskindama imetu morku, svoguno ar poru, labai skanu saliero saknies patarkuoti, pabaigoje idedu sauksta liesos grietines. O kai neturiu, kartais pilu pieno su slakeliu aliejaus ir truputi miltu. Topks padazas nesigauna riebus. Dar mano seimyna megsta zuvi tesloje, tokiai maisau tirsta blynu tesla, teflonineje keptuveje kepant vis tiek nedaug aliejaus reikia. O angliavandenius, aisku reikia susiskaiciuoti. Dar kepu maltos mesos "zuiki" orkaiteje. Jis nuo iprasto skiriasi tuo, kad nededu kiausinio, jokiu miltu (bulkos, dziuvesiu ar dar ko nors), o pritarkuoju morku, idedu svoguno ir prieskoniu. Jis iseina purus ir sultingas. Galiu sakyti, kad mano vyras neisrankus ir megsta eksperimentus, todel neturiu jokiu problemu. Labai retai atsargiai bando paprasyti keptu kotletu, bet gauna troskintus ir nieko... Mes megstam salotas is virtu brokoliu, pomidoru, virto kiausinio. Geriausiai tinka majonezas, bet man skanu ir be jo. Dar vienas darzoviu patiekalas - kepti baklazanai. Na, jiems iskepti reikia daugiau aliejaus. O keptus baklazano griezinelius valgome su mocarelos suriu ir pomidoru. Nekonkretus tie mano pasvarstymai, bet as taip ir virtuveje elgiuose, stichiskai, be taisykliu ir apibreztu proporciju, pasikliaudama nuojauta.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: mityba
StandartinėParašytas: 07 Bal 2006, 20:26 
Lora, tai aš kažkur pasiskaičiau , kad reikia valgyt virtą arba ant garų išgarytą žuvį , be to čia mano tur būt charakterio bruožas pult į kraštitinumus , o paskui nieko nenuveikt išbaigtai.


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Bal 2006, 22:07 
Atsijungęs
Mielas žmogutis

Užsiregistravo: 05 Kov 2006, 16:07
Pranešimai: 181
Miestas: Klaipėda
Labutis,
Kokie keliantys apetitą tie jūsų patiekalai. Vaje, net seilė ištyso... :!: Taip gali ir patys geriausi "kūdinimosi" ketinimai išgaruoti. Žuvį labai mėgstu. Bet jau tikrai ne vandeny virtą. Pritariu Eglei, kad nepakenks troškinti su pienu ir daržovėmis. Ir nekoloringa ir skanu. Šiaip jau skaniau grietinėlėje, bet - kolorijos - mums jų nereikia. Turint gerą apetitą - svarbiausia valgyti dažnai, bet ne po daug, kad skrandis susitrauktų. Žinai Rimyte, tikriausiai ir tai ir visą kitą, kas reikalinga, bet viena yra žinoti, kitą - daryti. Tas žinojimas tik ramybės neduoda, graužia kaip koks kirminas. Taip kad geriau tada imti ir padaryti. Bus ramiau ir geriau. :wink: Iki


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Mityba
StandartinėParašytas: 07 Bal 2006, 22:42 
Tikkrų tikriausia tiesa , Ema.


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 09 Bal 2006, 23:31 
Atsijungęs
Mielas žmogutis

Užsiregistravo: 05 Kov 2006, 16:07
Pranešimai: 181
Miestas: Klaipėda
Labutis,
Gal aš čia ne visai į temą, bet... Kaip marginate margučius? Kasmet margindama susiduriu su keblumais. Mat nuo vaikystės marginome tik spalvotu laku (gal ne lakas, gal dažai kažkokie) turguje pirkdavome, o dabar bandau vašku ir vis nepavyksta. Beje, esu mėgėja piešti, tapyti, bet margučių marginimo sritis man neįveikiama. Atima tiek laiko, o rezultatas... :oops: \ Žinau, kad reikia vaško, žinau, kad kiaušiniai t.b. virti, kad reikia smeigtuko su galvute, bet ... gal galite, kas pamokyti. :wink: iki


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: mityba, vaistai
StandartinėParašytas: 10 Bal 2006, 22:28 
Labas, Ema, kodėl pievagrybius dedi žalius , ar kokių naudingų medžiagų žali turi ar tau taip skaniau. :roll:


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 10 Bal 2006, 23:52 
Atsijungęs
Mielas žmogutis

Užsiregistravo: 05 Kov 2006, 16:07
Pranešimai: 181
Miestas: Klaipėda
Labutis,
Jokių grybų, apart pievagrybių nevalgau žalių. Kodėl žali :roll:? Nesusimąsčiau... Dėl naudingų medžiagų tu teisi, kaitinant dalis jų prapuola. Be to, man taip skanu, visiškai kitoks skonis nei virtų. Ir šeimynai patinka. Beje, tai nėra mano išradimas. Tiesiog, mėgstu baruose ragauti salotas, paragavau su žaliais pievagrybiais - ir patiko.Pamėgink pirmam kartui nedaug. Pievagrybius pjaustyk plonais griežinėliais. :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Bal 2006, 09:53 
Atsijungęs
Forumo siela-tvarkdarys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Gru 2004, 14:18
Pranešimai: 629
Miestas: Vilnius
Labai skanu ir greita sumustiniai su zaliais pievagrybiais. Ant Palangos arba kokios tamsesnes duonos tepti truputi majonezo, deti plonom riekutemis supjaustytus pievagrybius ir apibarstyti prieskoniais su druska (galima tiesiog vegeta). Tik juos greitai reikia suvalgyti, kad duona nepradetu tizti.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Bal 2006, 12:18 
Atsijungęs
Mielas žmogutis

Užsiregistravo: 05 Kov 2006, 16:07
Pranešimai: 181
Miestas: Klaipėda
Aha, žinau, tikrai skanu.
Visada suvalgau iš karto, todėl nesupratau kodėl duona turėtų tižti? :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Bal 2006, 13:38 
Atsijungęs
Forumo siela-tvarkdarys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Gru 2004, 14:18
Pranešimai: 629
Miestas: Vilnius
Na, jeigu svecius ruosiates vaisinti ir dar yra laiko ant stalo pastoveti.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Bal 2006, 14:59 
Atsijungęs
Savas žmogutis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Geg 2005, 16:47
Pranešimai: 222
Miestas: Vilnius
[quote="Egle"]O as tai troskinu - ir mesa (ir gabalais, ir gabaliukais, ir kukulius), ir zuvi, ir darzoves. Turiu teflonine keptuve ir storo metalo puodus (Zepter, bet manau, sekmingai turi tikti ir kiti storasieniai).

Aš galiu paklaust, a kokios keptuvės vadinamos tefloninėmis?

Ar Tefal keptuvės tefloninės?

_________________
Sūnus, I tipo CD nuo 2003 m. 11 mėn.
Lantus, NovoRapid
...džiaukis gyvenimu, nes jis trumpas kaip akimirka...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Bal 2006, 17:16 
Atsijungęs
Forumo siela-tvarkdarys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Gru 2004, 14:18
Pranešimai: 629
Miestas: Vilnius
Taip, teflonines. Beda, kad jos ne ilgaamzes. As turiu ta su termospotu, kur daug pr telika reklamavo. Per tris metus tas teflonas nusitryne, reikia keisti. O kaina nera jau tokia maza. Gal kas zino, kurios geresnes?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Mityba, vaistai
StandartinėParašytas: 11 Bal 2006, 19:48 
Labutis visiems . Ale tikrai , visai skanu su žaliais pievagrybiais salotos.


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Bal 2006, 22:48 
Atsijungęs
Mielas žmogutis

Užsiregistravo: 05 Kov 2006, 16:07
Pranešimai: 181
Miestas: Klaipėda
Malonu, Rimyte, kad patiko.
Dėl keptuvių... Nieko nėra sudėtingaiu kaip nusipirkti gerą, lygiu dugnu keptuvę :!: Po ilgo visų keptuvių iš eilės kilojimo neseniai nusipirkau vieną. Taip ir neišbandžiau. Namie ji pasirodė tokia didelė...Tad nušveičiau senąją, o naujoji laukia svečių. :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 143 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007