Diabetas-liga ar gyvenimo būdas?

Bendravimo forumas sergantiesiems ir jų artimiesiems
Dabar yra 19 Lap 2017, 13:28

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 98 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 28 Bal 2008, 12:12 
Atsijungęs
Forumo siela
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Spa 2005, 09:18
Pranešimai: 1605
Miestas: Alytus
Einu sodinti topimambu :) Salėrus jau pasėjom.
Štai ir į temą :biggrin:

_________________
SU GERIAUSIAIS LINKEJIMAIS VISMANTAS

1995m.
Lantusas
Apidra


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 28 Bal 2008, 12:26 
Atsijungęs
Forumo siela
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 15 Lap 2004, 17:14
Pranešimai: 4472
Miestas: Jonava
Gal spės ir užaugti.

_________________
CD 1 tipas, sergu nuo 1975m.
Tresiba (13h.-16vnt.)
NovoRapid 8-10+8-10+8-9 maždaug


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 28 Bal 2008, 12:43 
Atsijungęs
Forumo siela
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Spa 2005, 09:18
Pranešimai: 1605
Miestas: Alytus
Jie daugiametčiai augalai, užaugs jei nešiemet kitą met,
ir dar gražiai žydi :)

_________________
SU GERIAUSIAIS LINKEJIMAIS VISMANTAS

1995m.
Lantusas
Apidra


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 28 Bal 2008, 12:54 
Atsijungęs
Forumo siela
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 15 Lap 2004, 17:14
Pranešimai: 4472
Miestas: Jonava
Man jau šiemet norisi,teks kitais metais vėl atvažiuoti ;)

_________________
CD 1 tipas, sergu nuo 1975m.
Tresiba (13h.-16vnt.)
NovoRapid 8-10+8-10+8-9 maždaug


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 28 Bal 2008, 13:21 
Atsijungęs
Forumo siela
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Spa 2005, 09:18
Pranešimai: 1605
Miestas: Alytus
Atrasi kelią, tikiuosi ne vienam kartui.

_________________
SU GERIAUSIAIS LINKEJIMAIS VISMANTAS

1995m.
Lantusas
Apidra


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 29 Kov 2012, 13:31 
Atsijungęs
Įsibėgėjantis

Užsiregistravo: 13 Kov 2012, 22:20
Pranešimai: 45
Ričardas rašė:
Topinambai – natūralūs vaistai nuo diabeto

Bulvinė saulėgrąža (Helianthus tuberosus), arba žieminė bulvė, topinambas, ne tik maistas, bet ir vaistas.


Gumbuose ir stiebuose labai daug vitaminų (B1, B2, C, karotino), mineralinių medžiagų, kalio, cinko, baltymų, pektinų, amino ir riebiųjų rūgščių, cukraus. Ypač gausu geležies (daugiau nei morkose, bulvėse, cukriniuose runkeliuose) ir silicio (8 proc. sauso svorio). Rekomenduojami sergantiems mažakraujyste, pagyvenusiems ir linkusiems tukti žmonėms.

Topinambuose, kaip ir artišokuose, cikorijose, valgomųjų gelteklių šakniavaisiuose, daug inulino.[b] Šis fermentas, kurio randama visose dalyse, yra didžiausias šių daržovių turtas, fruktozės šaltinis.
Anksti pavasarį, kovo ir balandžio mėnesiais, jo susikaupia daugiausia (iki 20 proc.). Stiebagumbiai tada būna puikaus, riešutus primenančio skonio, traškūs. Vegetacijai prasidėjus, fruktozės kiekis, gumbų skonis ir maistinė vertė gerokai sumažėja. Inulinas pradeda kauptis stiebuose, lapuose. Vegetacijos metu jo ten daugiau nei gumbuose. Ši medžiaga gerina medžiagų apykaitą, virškinimą (skatina tulžies išsiskyrimą), valo organizmą, stiprina širdį. Ypač augalas naudingas sergantiems diabetu, podagra ar žarnyno ligomis. Medžiagų apykaitai pagerinti rytais reikia suvalgyti keletą šaukštų trintų gumbų.

Mokslo knygose rašoma, kad sultys tinka opoms, nudegimams gydyti. Jas gali gerti vaikai ir alergiški žmonės.

Šias daržoves galima valgyti žalias, virti, kepti, troškinti, netgi konservuoti. Apie jų auginimą bei paruošimo būdus skaitykite dr. I. Lamsodienės straipsnyje „Topinambai – natūralūs vaistai nuo diabeto“.[/b]Paveikslėlis


deja deja, šis augalas kaip ir kiti, kurie turi daug fruktozės, ne tik nenaudingas, bet net žalingas. Ir ypač, diabetininkams


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 29 Kov 2012, 13:40 
Atsijungęs
Savas žmogutis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Lap 2006, 21:00
Pranešimai: 437
Miestas: Utena
moskitas rašė:
Ričardas rašė:
Topinambai – natūralūs vaistai nuo diabeto

Bulvinė saulėgrąža (Helianthus tuberosus), arba žieminė bulvė, topinambas, ne tik maistas, bet ir vaistas.


Gumbuose ir stiebuose labai daug vitaminų (B1, B2, C, karotino), mineralinių medžiagų, kalio, cinko, baltymų, pektinų, amino ir riebiųjų rūgščių, cukraus. Ypač gausu geležies (daugiau nei morkose, bulvėse, cukriniuose runkeliuose) ir silicio (8 proc. sauso svorio). Rekomenduojami sergantiems mažakraujyste, pagyvenusiems ir linkusiems tukti žmonėms.

Topinambuose, kaip ir artišokuose, cikorijose, valgomųjų gelteklių šakniavaisiuose, daug inulino.[b] Šis fermentas, kurio randama visose dalyse, yra didžiausias šių daržovių turtas, fruktozės šaltinis.
Anksti pavasarį, kovo ir balandžio mėnesiais, jo susikaupia daugiausia (iki 20 proc.). Stiebagumbiai tada būna puikaus, riešutus primenančio skonio, traškūs. Vegetacijai prasidėjus, fruktozės kiekis, gumbų skonis ir maistinė vertė gerokai sumažėja. Inulinas pradeda kauptis stiebuose, lapuose. Vegetacijos metu jo ten daugiau nei gumbuose. Ši medžiaga gerina medžiagų apykaitą, virškinimą (skatina tulžies išsiskyrimą), valo organizmą, stiprina širdį. Ypač augalas naudingas sergantiems diabetu, podagra ar žarnyno ligomis. Medžiagų apykaitai pagerinti rytais reikia suvalgyti keletą šaukštų trintų gumbų.

Mokslo knygose rašoma, kad sultys tinka opoms, nudegimams gydyti. Jas gali gerti vaikai ir alergiški žmonės.

Šias daržoves galima valgyti žalias, virti, kepti, troškinti, netgi konservuoti. Apie jų auginimą bei paruošimo būdus skaitykite dr. I. Lamsodienės straipsnyje „Topinambai – natūralūs vaistai nuo diabeto“.[/b]Paveikslėlis


deja deja, šis augalas kaip ir kiti, kurie turi daug fruktozės, ne tik nenaudingas, bet net žalingas. Ir ypač, diabetininkams

Žalingas? Na, įdomu kuo?

_________________
gyvenimas tai sapnas


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 29 Kov 2012, 14:17 
Atsijungęs
Forumo siela
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 15 Lap 2004, 17:14
Pranešimai: 4472
Miestas: Jonava
Vienas šaltinis teigia vieną, kitas šaltinis teigia priešigai, kuom tikėt,
tai turi nuspręsti kiekvienas sau.
Gerbiamas moskitas tą šaltinį tur būt turėjo omeny,įdedu straisnį:

Mūsų organizmo sveikata didele dalimi priklauso nuo to, kaip mes elgiamės aplinkoje. Santykiai su aplinka harmoningi – savijauta ir sveikata gera, elgiamės kaip papuola – tampame irzlūs ir ligoti. Kitais žodžiais sakant, nesubalansuotas gyvenimo skonių rinkinys – vienas iš mūsų problemų kaltininkų. Skonių tiek perkeltine, tiek tiesiogine prasme. Subalansuotas maisto skonis – vienas iš geros sveikatos garantų. Ką reiškia subalansuotas? O gi tai, kad valgant, jūsų liežuvis turi pajusti visus jums skirto šioje žemėje maisto skonius – saldų ir kartų, rūgštų ir sūrų, sutraukiantį, deginantį... Paanalizuokime koks skonis dominuoja mūsų maiste. Pažvelgę į kokio nors maisto produkto etiketę, pirmiausia dažniausiai pamatysime keletą visam mūsų maistui būdingų komponentų, kuriuos rasime beveik visuose produktuose – tai cukrų ir druską. O kaip su kitais skoniais? Karčiu, aitriu...? Na dar galime rasti kai kuriuose produktuose rūgštaus priedo, o šiaip mūsų maistas savo skoniu kuo toliau, tuo labiau tolsta nuo to, ką motina Gamta mums kūrė ir prie ko mus ilgus amžius jaukino. Metai iš metų cukraus suvartojimas auga, o be to visomis išgalėmis dar ir kalama į galvas, kad sveikata – vaisiuose ir daržovėse. Daržovėse – gal būt, o štai su vaisiukais ir uogytėmis (turiu omenyje soduose, o ne miške augintas) reikalai ne visai kokie – jie ir jos daug saldesni, nei jų pirmtakai iš miško ar pamiškės.

Amžinai nesenstantys obuoliai „Jonagold“ veislės, tarkim. Atsikandi – širdis apsąla nuo švelnios saldybės su vos vos juntamu rūgštelės prieskoniu. Kai būsite miške ir atsitiktinai aptiksite laukinę obelaitę ar kriaušę, paragaukite jos sunokintų vaisių. „Jonagold“ pasirodys kaip vulgariai prisidažiusi ir silikonu „pasitobulinusi“ kekšė šalia skaisčios geltonkasės kaimo mergelės su visais savo privalumais ir trūkumais. Dar ne taip seniai mūsų seneliai obelį skiepijo į alksnį – tokios obels vaisių skonis yra toli gražu ne toks „tobulas“, kaip šiuolaikinių obelų derliaus iš Olandijos medelyno. Pasaulio selekcininkai ir genetikai paplušėjo ir paliko šiuolaikinių veislių vaisiuose ir uogose tik tai, kas itin malonu gomuriui – šiek tiek rūgštaus ir daug daug saldaus. Daug daug saldaus. O, kad labiau pirktumėte tuos jų saldumynus, dar paleido ir „antį“, kad jų vaisiai, ir apskritai, vaisiai ir uogos bet kam ir bet kada labai sveika.

Taigi kas suteikia vaisiams ir uogoms tą saldų skonį? Cukrūs – gliukozė, fruktozė, sacharozė, laktozė (piene ir jo produktuose). O tiesa apie juos, atvirkščiai – didžiajai daugumai, skaitančiųjų šias eilutes, pasirodys labai ...karti. Juk daugelis mano, kad jei vaisiai duoti mums pačios motinos Gamtos, tai ir cukrus, esantis juose, taip pat natūralus, kas jau savaime daugumai atrodo negali būti kenksmingu. Šiuo manymu ir remiasi visas agrobiznis.

Kuo skiriasi gliukozė nuo sacharozės? Gliukozė – monosacharidas su 6 anglies, kuri įeina į daugelio žmogaus vartojamų angliavandenių sudėtį, atomais. Sacharozė – disacharidas, apjungiantis gliukozę su fruktoze. Taigi būtent fruktozė (vaisinis cukrus) daro didžiausią žalą, nes per daug stimuliuoja insulininį atsaką organizme, kuris paleidžia grandininę reakciją, iššaukiančią daugelį degeneratyvinių susirgimų.

Vaisių vartojimas visai eilei žmonių ne tik, kad nėra naudingas, jis gali kai kam (ypač tiems, kurių yra per daug užstimuliuota parasimpatinė nervų sistema arba kuriems dominuoja glikogeninis energijos gamybos būdas) tapti ir fatališku faktoriumi.

Suprantu, kad sunku patikėti, tuo kas čia rašoma – galima būtų prirašyti daug puslapių su moksliniais įrodymais apie tai, kaip fruktozės perteklius žaloja organizmą, ir, kad informacija apie vaisių naudą, sklindanti iš bet kurių informacijos priemonių, yra melas nuo pirmo iki paskutinio žodžio.

Tiesa yra tai, kad fruktozė tik šiek tiek nusileidžia savo kenksmingumu kitiems cukrums, bet tik tuo atveju, jeigu ji vartojama kaip vienintelis kalorijų šaltinis ir tik badaujant. Jeigu fruktozė vartojama, pavyzdžiui, kaip desertas po pietų, tai yra kartu su kitais angliavandeniais ir baltymais, tai pasekmės organizmui kur kas sunkesnės, nei tuo atveju, jei vartosite tik gryną rafinuotą cukrų.

Žala, kurią sukelia augalinių riebalų vartojimas, vienaip ar kitaip siejasi su laisvųjų radikalų oksidacija. Žala, kurią sukelia fruktozės vartojimas, taip siejasi su laisvaisiais radikalais. Patologinis senėjimo procesas lemiamas fruktozės vadinamas glikacija.

Kai žmonės taria žodį „cukrus“, ką jie turi omenyje? Jie turi omenyje sacharozę – disacharidą, kitaip sakant, du žemos molekulinės masės cukrus, sukabintus vienas su kitu. Kas tai per cukrūs? Tai gliukozė ir fruktozė. Labiausiai maiste paplitę cukrūs – tai gliukozė, fruktozė, sacharozė, laktozė (pieno cukrus – gliukozės ir galaktozės mišinys).

Jūs sunkiai patikėsite tuo, ką dabar perskaitysite, bet teks. Praktiškai nė vienas vaisius Žemėje jau nėra natūralus. Visuose tuose persikuose, abrikosuose, apelsinuose, vynuogėse ir kituose „vaisiuose“, kuriuos matote parduotuvių lentynose ar turguose, nėra nieko, kas primintų natūralią gamtinę fruktozę. Absoliučiai visi vaisiai – tai žmogaus sukurtas laukinių vaisių dirbtinės hibridizacijos produktas. Ar teko ragauti miške laukinio obuolio skonį? Tai paskutinis priminimas apie tai, koks turi būti tikro obuolio skonis. Tai, ką jūs auginate savo soduose – tai maksimaliai prifarširuotas cukrumi skanėstas – keleto paskutinių šimtmečių hibridizacijos produktas. Žmogaus organizmas nebuvo sutvertas „maistui“, kuriame tokie cukraus kiekiai.Apskritai, žmogui, norinčiam būti sveiku, visiškai nebūtina vartoti cukrų ir produktus, kuriuose jo gausu. Juk egzistuoja pasaulyje tautos, kurių mityboje šios medžiagos beveik nėra. Teisingam žmogaus organizmo funkcionavimui vaisiai ir cukrus nereikalingi.

Cukrus žalingas bet kurioje formoje. Jei jau vartoti cukrų, tai geriau vartoti gliukozės ar laktozės pavidale, tai yra bulves, ryžius ir retkarčiais pieną. Angliavandenius vartoti būtina, bet jie yra skirtingi. Geriausi iš jų kopūstuose (ypač brokoliuose) ir ankštiniuose (pupelėse, žirniuose, lęšiuose). Štai šie angliavandeniai ir yra kalniečių-ilgaamžių mitybos pagrindas. Morkose ir burokėliuose esantis karotinas neutralizuoja juose esančio cukraus poveikį.

Kai kam galvose ėmė plevėsuoti klausimas „o kaip medus?“. Tiesa paprasta: cukrus ar meduje, ar slyvoje yra cukrus ir nuo medaus naudos tiek, kiek ir nuo saldainio. Glikacija, perdirbant organizmui fruktozę, dešimt kartų viršija glikaciją nuo gliukozės. Todėl, kai iš ko nors girdite apie medaus ar vaisių „natūralumą“ ir „naudą“ – galite drąsiai nekreipti dėmesio į paistalus. Jei jau vartojate su maistu angliavandenius, tai juose turi būti bent jau gliukozė, o ne fruktozė. Idealus tokių teisingų krakmolingų angliavandenių pavyzdys – bulvės ir ryžiai.

Fruktozės vartojimas yra antroje lyderio vietoje tarp žmogaus mirtingumo priežasčių – antra po polinesočiųjų riebiųjų rūgščių (aliejaus ir su juo gamintų produktų) vartojimo.

Jei jau renkatės vaisius maistui, tai rinkitės tokius, kuriuose yra daugiau gliukozės, o ne fruktozės. Fruktozė, tam, kad paversti ją energija, turi būti pirma paversta į trigliceridus (riebalus), o tik po tie trigliceridai galės būti panaudoti kaip energetinis substratas. Gliukozė turi galimybę keliauti tiesiai į Krebso ciklą ir būti paversta tiesiai energija – ATP.

Po šios informacijos perskaitymo kai kam galvose susigeneruos mintis: bet juk vaisiai yra natūralus produktas ir juose esanti fruktozė yra mums naudinga. Taip, naudinga, bet tik tuomet, kai vaisiai subręsta ir valgomi tik tuo metu. Kada tai įvyksta? Rudenį. Po rudens kas seka? Žiema. Taigi fruktozės paskirtis gamtoje yra mums padėti sukaupti energetinį substratą – riebalus organizme tam periodui, kai sumažės maisto, tai yra žiemai. Šiltuose kraštuose – sausros periodui. Mes gi juos šlamščiame 365 dienas per metus, nes juos lengvai galime įsigyti. Vaisiai yra natūralūs, bet jie skirti tik tiems, kurie ir gyvena natūraliai – žiemai nekonservuoja kompotų ar uogienių, nekrauna obuolių ar kriaušių į šaldytuvus ar šaldiklius.

Netikite tuo, kas čia rašoma? Tada jums belieka praktiškai įsitikinti fruktozės pertekliaus nauda – išmeskite iš savo raciono viską, kas turi daug fruktozės, taip pasimaitinkite ilgesnį laiką, o tada ir padiskutuosim apie jūsų savijautą ir sveikatą.

Kadangi daugeliui skaitančiųjų kyla noras nesutikti su dėstomomis mintimis apie saldumynus, taj dar šiek tiek informacijos apie gliukozės įtaką organizmo medžiagų apykaitai. Pavartojus ar suleidus gliukozės į veną, žaizdos pH pakinta į rūgštinę pusę (geram žaizdos gijimui reikalinga šarminė – anabolinė aplinka) Netikite? Dideliems skeptikams: kai turėsite žaizdą pasibarstykite ją cukrumi ir stebėkite kaip žaizda gis.
Toks pat efektas ir vėžiniams dariniams – esant vėžiui anabolinėje fazėje, gliukozė skausmus mažina, o katabolinėje atvirkščiai – didina. Sunkių onkologinių ligonių artimieji, atkreipkite į tai dėmesį! Besikankinančios ilgomis mėnesinėmis moterys - irgi!

Dar vienas labai svarbus momentas apie cukraus ir kitų greitųjų angliavandenių vartojimą. Yra tokia Majero reakcija, kuri vyksta tarp sacharidų ir aminorūgščių. Jos metu susidaro įvairūs sunkiai prognozuojami junginiai, dažniausiai organizmui nuodingi, pavyzdžiui, aldehidai, polimerai, melanoidinai... Kuo ypatinga fruktozė šioje reakcijoje? Tuo, kad ji 100-200 kartų stipriau reaguoja su aminorūgštimis (štai dėl ko ypač nepatartina valgyti baltyminio maisto su saldžiais vaisiais – varškytė su medučiu, uogiene, jogurtas su ... patys žinote) negu gliukozė. Ypač ši reakcija organizme sustiprėja, kai kraujyje užkyla cukraus lygis (suvalgyta daug saldžių vaisių vienu kartu, arba saldaus vaisinio torto geras šmotas...). Kai cukraus lygis normalus, ši reakcija vyksta lėtai ir organizmas spėja išvedinėti susidariusius nuodingus junginius, kai cukraus lygis pakyla – priešingai. Labai paplitusi šios reakcijos medžiaga yra karboksimetilizinas, kurio su amžiumi organizme daugėja. Jo kiekis organizmo baltymuose naudojamas kaip oksidacinio streso biožymuo.
Ši reakcija ypač greitėja aukštoje temperatūroje. Kepant jos padariniai – tai ta skanioji ir daugelio mėgiama apskrudusi plutelė ant batono, pyrago, duonos, mėsos ir t.t.
Patarimas: padovanokite savo „draugui“ skrudintuvą ir toliau visą „draugiškumo“ akciją jis darys kasdien sau pats. :)

Šiek tiek apie cukraus vartojimą mūsų visuomenėje. Mažiau kaip per šimtą metų cukraus suvartojimas išsivysčiusiose šalyse išaugo daugiau kaip 20 kartų – vidutiniškai nuo 2 kg iki 40 kg vienam gyventojui per metus. O tokioje šalyje kaip JAV šis skaičius išaugo nuo 2,5 kg iki 52 kg. Toks vartojimo augimas nelydėjo nė vieno mūsų produkto. Mes net neįtariame, kad saldikliai iš angliavandenių – tai tie patys cukrūs, nors ir turi kiekvienas savo pavadinimą, ir dažnai mes valgome produktus, kurie susideda per pusę iš cukraus. Mūsų vaikai nuo lopšio „užkimba ant cukrinio kabliuko“: pieno mišiniai ir daugelis vaikų maitinimo produktų pasaldinti cukrumi. Jis dedamas dar ir dėl savo konservuojančių savybių, sugebėjimo sulaikyti ir sugerti drėgmę. Jis dažnai yra tokiuose produktuose, kuriuose net neįtariame jį esant – buljono kubeliai, konservuotos daržovės, žemės riešutų aliejus ir t.t. Ketčupe 8% procentais daugiau cukraus, negu leduose, o grietinėlės pakaitalas kavai turi savyje 65% cukraus – dauugiau nei šokolade. Net vaistuose yra cukraus.
Pasaulinės Sveikatos Organizacijos duomenimis, nuolat vartojant 50-60 g cukraus per dieną mirtingumas nuo širdies-kraujagyslių ligų sudaro 23 atvejus 100 000 gyventojų, o vartojant 129-135 g sudaro 235 atvejus.
Paveikslėlis
http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... o_saldumas



tikiuosi pasisakys ir pats.

_________________
CD 1 tipas, sergu nuo 1975m.
Tresiba (13h.-16vnt.)
NovoRapid 8-10+8-10+8-9 maždaug


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 29 Kov 2012, 14:29 
Atsijungęs
Įsibėgėjantis

Užsiregistravo: 13 Kov 2012, 22:20
Pranešimai: 45
Ugnelė rašė:
Žalingas? Na, įdomu kuo?


Cituoti:
Fruktozės pasisavinimo greitis yra tik 43 proc. gliukozės pasisavinimo greičio, tačiau ji negali būti panaudota energijai iš karto. Pirma fruktozė turi patekti į kepenis, ten paveikta kepenų fermento, ji virsta energijai panaudojama forma. Tiesiogiai energijai fruktozę naudoja tik spermatozoidai, tačiau tai yra paties organizmo susintetinta fruktozė. Fruktozė lengviau nei gliukozė panaudojama riebiųjų rūgščių sintezei kepenyse, taigi fruktozė virsta riebalais greičiau nei gliukozė, o tiems riebalams pernešti į audinius padidinama LMTL (labai mažo tankio lipoproteinų) koncentracija kraujyje.

Suvalgius daug lengvai įsisavinamų angliavandenių turinčio maisto, pirma – pakyla gliukozės koncentracija kraujyje, antra – staigiai pakyla insulino koncentracija kraujyje ir paskui visa gliukozė, fruktozė ir galaktozė atsiduria riebalinio audinio ląstelėse. Jei organizmo medžiagų apykaita nėra greita, pavyzdžiui, jei jis sunkiai fiziškai nedirba, tai nevyksta greita riebalų apykaita ir riebalais virtę angliavandeniai pasilieka audiniuose ilgam.

Priešingai nei kitų dviejų energinių maisto medžiagų (riebalų bei baltymų), angliavandenių įsisavinimas žmogaus organizme yra beveik neribotas, o pašalinimas, jei jie nesudeginami iškart, beveik neįmanomas, tad viršsvorio problemos yra daugiau susijusios su greitai įsisavinamais angliavandeniais (o ypač fruktoze) maiste nei su riebalais tiesiogiai.

Kodėl organizmas taip staigiai išskiria insuliną? Tam, kad kuo greičiau pašalintų monosacharidus iš kraujotakos. Kuo yra kenksminga didelė monosacharidų, daugiausia gliukozės ir fruktozės, koncentracija kraujyje? Diabetu sergantys žmonės galėtų tai pademonstruoti gyvu pavyzdžiu. Didesnė gliukozės ir fruktozės koncentracija kraujyje bei tarpląsteliniame skystyje sukelia reiškinį, vadinamą glikacija. Baltymai, susijungę su monosacharidais, sudaro tokius kompleksus, kurie labai lengvai oksiduojasi. Taip pažeidžiami organizmo audiniai, pirmiausia jungiamieji. Pažeidžiamos kapiliarų sienelės ir tinklainė, vystosi mikroangiopatija (to pasekmė, galūnių amputacija) bei retinopatija (pasekmė apakimas). Bet glikacija kenkia ne tik diabetikams, ji taip pat sukelia kolageno struktūros pažeidimus, o tai gali pasireikšti odos senėjimu, raukšlėmis. Dėl glikacijos yra pažeidžiama gleivinė ir taip atveriamas kelias infekcijoms. Svarbiausias dalykas, kurį reikia žinoti apie glikaciją, yra tai, kad fruktozė yra 10 kartų labiau linkusi ją sukelti nei gliukozė.



http://www.unimed.lt/straipsniai/anglia ... ai-maiste/
fruktozė -blogis , nors ir turiu dar pernykščių obuolių, bet geriau jau jie lai supūna...nei man glikaciją darys :huh:


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 29 Kov 2012, 14:41 
Atsijungęs
Savas žmogutis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Lap 2006, 21:00
Pranešimai: 437
Miestas: Utena
moskitas rašė:
Ugnelė rašė:
Žalingas? Na, įdomu kuo?


Cituoti:
Fruktozės pasisavinimo greitis yra tik 43 proc. gliukozės pasisavinimo greičio, tačiau ji negali būti panaudota energijai iš karto. Pirma fruktozė turi patekti į kepenis, ten paveikta kepenų fermento, ji virsta energijai panaudojama forma. Tiesiogiai energijai fruktozę naudoja tik spermatozoidai, tačiau tai yra paties organizmo susintetinta fruktozė. Fruktozė lengviau nei gliukozė panaudojama riebiųjų rūgščių sintezei kepenyse, taigi fruktozė virsta riebalais greičiau nei gliukozė, o tiems riebalams pernešti į audinius padidinama LMTL (labai mažo tankio lipoproteinų) koncentracija kraujyje.

Suvalgius daug lengvai įsisavinamų angliavandenių turinčio maisto, pirma – pakyla gliukozės koncentracija kraujyje, antra – staigiai pakyla insulino koncentracija kraujyje ir paskui visa gliukozė, fruktozė ir galaktozė atsiduria riebalinio audinio ląstelėse. Jei organizmo medžiagų apykaita nėra greita, pavyzdžiui, jei jis sunkiai fiziškai nedirba, tai nevyksta greita riebalų apykaita ir riebalais virtę angliavandeniai pasilieka audiniuose ilgam.

Priešingai nei kitų dviejų energinių maisto medžiagų (riebalų bei baltymų), angliavandenių įsisavinimas žmogaus organizme yra beveik neribotas, o pašalinimas, jei jie nesudeginami iškart, beveik neįmanomas, tad viršsvorio problemos yra daugiau susijusios su greitai įsisavinamais angliavandeniais (o ypač fruktoze) maiste nei su riebalais tiesiogiai.

Kodėl organizmas taip staigiai išskiria insuliną? Tam, kad kuo greičiau pašalintų monosacharidus iš kraujotakos. Kuo yra kenksminga didelė monosacharidų, daugiausia gliukozės ir fruktozės, koncentracija kraujyje? Diabetu sergantys žmonės galėtų tai pademonstruoti gyvu pavyzdžiu. Didesnė gliukozės ir fruktozės koncentracija kraujyje bei tarpląsteliniame skystyje sukelia reiškinį, vadinamą glikacija. Baltymai, susijungę su monosacharidais, sudaro tokius kompleksus, kurie labai lengvai oksiduojasi. Taip pažeidžiami organizmo audiniai, pirmiausia jungiamieji. Pažeidžiamos kapiliarų sienelės ir tinklainė, vystosi mikroangiopatija (to pasekmė, galūnių amputacija) bei retinopatija (pasekmė apakimas). Bet glikacija kenkia ne tik diabetikams, ji taip pat sukelia kolageno struktūros pažeidimus, o tai gali pasireikšti odos senėjimu, raukšlėmis. Dėl glikacijos yra pažeidžiama gleivinė ir taip atveriamas kelias infekcijoms. Svarbiausias dalykas, kurį reikia žinoti apie glikaciją, yra tai, kad fruktozė yra 10 kartų labiau linkusi ją sukelti nei gliukozė.



http://www.unimed.lt/straipsniai/anglia ... ai-maiste/
fruktozė -blogis , nors ir turiu dar pernykščių obuolių, bet geriau jau jie lai supūna...nei man glikaciją darys :huh:

Tai kaip suprantu, teigiate, jog vaisiai yra blogis? Kažkaip man nelabai aišku, kur čia bėda. Juk jei valgai vaisius – iškart leidiesi ir insulino, tai kur čia didžiuliai šuoliai kraujyje insulino ar cukraus? Jei viską darai su saiku, problemų nebūna.

_________________
gyvenimas tai sapnas


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 29 Kov 2012, 15:21 
Atsijungęs
Forumo siela
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 15 Lap 2004, 17:14
Pranešimai: 4472
Miestas: Jonava
Ir tas faktas pateiktas tinka ko gero sveikam žmogui,kitais atvejais aš labai abejoju.
Ko gero niekas ir nevalgo iš karto kelių obuolių ar kelių kriaušių,kad ne taip daug užkelti agliavandenius,
kaip valgote jus, pasidalinkite mintimis.

_________________
CD 1 tipas, sergu nuo 1975m.
Tresiba (13h.-16vnt.)
NovoRapid 8-10+8-10+8-9 maždaug


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 29 Kov 2012, 15:30 
Atsijungęs
Įsibėgėjantis

Užsiregistravo: 13 Kov 2012, 22:20
Pranešimai: 45
Ugnelė rašė:
Tai kaip suprantu, teigiate, jog vaisiai yra blogis? Kažkaip man nelabai aišku, kur čia bėda. Juk jei valgai vaisius – iškart leidiesi ir insulino, tai kur čia didžiuliai šuoliai kraujyje insulino ar cukraus? Jei viską darai su saiku, problemų nebūna.


skaitot, bet nematot

Fruktozė lengviau nei gliukozė panaudojama riebiųjų rūgščių sintezei kepenyse, taigi fruktozė virsta riebalais greičiau nei gliukozė, o tiems riebalams pernešti į audinius padidinama LMTL (labai mažo tankio lipoproteinų) koncentracija kraujyje.
o kas yra LMTL?
Mažo tankio lipoproteidai turi daug cholesterolio ir mažai baltymo, jie lengvai prasiskverbia į kraujagyslės sienelę ir joje gali suformuoti aterosklerotines plokšteles.

O tada?

Cituoti:
Santykinė insulto rizika sergantiems cukriniu diabetu padidėja du-tris kartus, mirties rizika – 2 kartus, nepriklausomai nuo kitų rizikos veiksnių. Bendro su cukriniu diabetu susijusio mirtingumo rizika prilygsta persirgusiųjų miokardo infarktu mirtingumo rizikai. Sergantiesiems diabetu kitų aterogeninių rizikos veiksnių žala daug didesnė, nei nesergantiems, ypač hipertenzijos, rūkymo, nutukimo, hipertrigliceridemijos, DTL-cholesterolio sumažėjimo, bendro/DTL-cholesterolio santykio padidėjimo ir plazmos fibrinogeno kiekio padidėjimo, endotelio disfunkcijos, mikroalbuminurijos, trombogeniškumo. Kraujagyslių- širdies ligų rizika diabetikams labai varijuoja, priklausomai nuo šių kardiovaskulinių rizikos intensyvumo.
Visose tarptautinėse nuorodose rekomenduojama sergančiųjų diabetu širdies ir kraujagyslių rizikos veiksnius gydyti ypač intensyviai.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 29 Kov 2012, 15:39 
Atsijungęs
Forumo siela
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 15 Lap 2004, 17:14
Pranešimai: 4472
Miestas: Jonava
Pirma, ten rašo apie "daug" suvalgius, antra rašo,kad greit pakyla insulino koncentracija,
kaip suprantu tai kalbama apie sveikus žmones,nes mums tai visai netinka, nei "daug",
nei "pakyla", o visa kita dar reikia gilintis ir aiškintis.

_________________
CD 1 tipas, sergu nuo 1975m.
Tresiba (13h.-16vnt.)
NovoRapid 8-10+8-10+8-9 maždaug


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 29 Kov 2012, 16:02 
Atsijungęs
Įsibėgėjantis

Užsiregistravo: 13 Kov 2012, 22:20
Pranešimai: 45
Ričardas rašė:
Ir tas faktas pateiktas tinka ko gero sveikam žmogui,kitais atvejais aš labai abejoju.
Ko gero niekas ir nevalgo iš karto kelių obuolių ar kelių kriaušių,kad ne taip daug užkelti agliavandenius,
kaip valgote jus, pasidalinkite mintimis.


Cituoti:
Nei javai, nei vaisiai, nei perdėm krakmolingos ar saldžios daržovės nėra evoliuciškai pagrįstas žmogaus mitybos pagrindas. Todėl nekontroliuojant savo mitybos, jokie vaistai, jokie aparatai sveikatos nepadovanos. Pagrindinis evoliuciškai pagrįstas žmogaus racionas yra augaliniai angliavandeniai iš įvairių šakniavaisių, silpnai apdoroti gyvūniniai riebalai ir silpnai apdoroti gyvūniniai baltymai.

vėl tas pat straipsnis- http://www.unimed.lt/straipsniai/anglia ... ai-maiste/

taigi, logiškai galvojant žmonija, gyvendama necivilizuotai, 190000 metų maitinosi tuo, ką sumedžiojo ir ką rado.
O kai prasidėjo civilizacija-žemdirbystė- prieš 10 000 metų, mityboje ėmė dominuoti krakmolas ?
Visų civilizacijų mitybos pagrindas buvo viena iš javų kultūrų – ar žirniai, ar grikiai, ar kviečiai, ar kukurūzai, ar ryžiai, ar soros – visų šių kultūrų pagrindinė energetinė medžiaga yra krakmolas. Kaip tai nutiko? Ogi javus yra labai lengva sandėliuoti, sausi javai negenda net kelis metus. Taip javai tampa vertybe, nes jie ilgai nenuvertėja, nesugenda per kelias savaites kaip vaisiai ar mėsa. Taip pat juos lengva gabenti, jais lengva mainytis, jais lengva išmaitinti kariuomenę toli nuo dirbamų laukų. Tai civilizacijų turtas. Be krakmolo civilizacijoms būtų sudėtinga gimti, plėstis ir užkariauti naujas gentis, jos nebūtų galėjusios taip ilgai išlaikyti apgultų kaimyninių genčių, kol pastarosios tiesiog išmirdavo badu. Taip, javai išgelbėdavo civilizacijas nuo žlugimo pačioje užuomazgoje - tai tiesiog civilizacijų maistas.
O kas yra diabetas? civilizacinė liga ...
Tad ar neatrodo, kad reikėtų pakeisti mitybą į necivilizuotą, bent tam, kad pasižiūrėti, kas nutiks pakeitus mitybą nuo paremtos krakmolu į pagrįstą evoliuciškai?
Kiekvieno valgymo metu -baltyminis maistas. Mėsa vos vos pakaitinta- 2-5 min garuose- tik tol, kol viršus pakeičia spalvą, taip pat, jei tai patikima mėsa, pvz stirniena- valgau žalią faršą su prieskoniais+ nekrakmolingos daržovės- trumpai troškintos ar žalios. Minkštai virti kiaušiniai - kai baltymas vos pabąla( žaliame baltyme yra avidino, kuris suriša ir inaktyvuoja vitaminą B7) . Naminė, pačių gamybos nekaitinto pieno kildinta varškė, grietinė, grietinėlė, lašiniai švieži sūdyti, mėsa vytinta.
Po savaitės tokios mitybos, pajutau :thumbup: pokyčius sveikatoje ir nebenoriu grįžti prie senesnės .
P.S diabeto neturiu, bet palaikau kompaniją savo antrai pusei, kuri jau turi problemų su cukraus kiekiu kraujyje . Šitas variantas:
Cituoti:
Jei organizmas yra ilgai veikiamas tokiomis didelėmis cukraus dozėmis ir kartu didelėmis insulino koncentracijomis, išsivysto apsauginė reakcija. Gali atsirasti audinių nejautrumas insulinui. Jei ląstelės nėra jautrios insulinui, tai jos labai sunkiai priima naujas gliukozės molekules. Kadangi gliukozė į ląsteles patenka sunkiau, tai energijos gamybai daugiau naudojami riebalai. Apie tokį žmogų sako, kad „kuo daugiau jis valgo, tuo labiau jis lysta“. Toks medžiagų apykaitos sutrikimas vadinamas ketogeniniu arba tiesiog II tipo (įgytu) diabetu.

taigi, per pusantro mėn priaugo du kg svorio. Tuo tarpu nuo uogienių, batonų, pyragų, sausainių- svoris tik krito...


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 29 Kov 2012, 16:05 
Atsijungęs
Forumo siela
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Bal 2008, 22:40
Pranešimai: 2761
Miestas: vilnius
Nu jo, kuo daugiau suzinome is ivairiu saltiniu visokia informacija, tai iskyla dvygubai daugiau klausimu nei atsakymu, apie viena ar kita sryti, vieni raso kad tai valgyti naudinga ir sveika, kiti kad ne, dar kiti raso kad tai selekciniu budu isvesta ir organizmui tai negerai vartoti, cukrus negerai, fruktoze irgi negerai, saldikliai visiskai negerai, svezios spaustos sultys irgi negerai, o parduotuvese parduodamos prekes, daugelis produktu su E priedais, isvis negerai, tai kas tada gerai. Kaip ir Ryčardas raso kiekvienas turi gyventi, vadovautis ir valgyti, savo protu. O jus pone Moskitas taip staigiai isijunget i sia diskusija, aisku tai nedraudziama, bet jus neprisistatet, kas jus, ar jus diabetikas, ar sveikas zmogus, gal jus gydytojas, ar koks mokslininkas, kodel jus pradejot gvildenti sia tema, tai ka raso internetas, ne viskas yra arti teisybes, ar is vis nera teisybes, ar jus taip kalbat is savo patirties, tada pasidalinkite ja.

_________________
Vardas :Miroslavas
Gimimo metai :1975
Ilgo veikimo Lantus (12 vnt.) 10 val.
Trumpo veikimo NovoRapid ( kintamos dozes)
CD stažas36 m. Pradzia1980m.06.
CD 1 tipas
Gliukozes monitoringas Guardian Real-Time 8metai


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 29 Kov 2012, 16:10 
Atsijungęs
Įsibėgėjantis

Užsiregistravo: 13 Kov 2012, 22:20
Pranešimai: 45
Ričardas rašė:
Pirma, ten rašo apie "daug" suvalgius, antra rašo,kad greit pakyla insulino koncentracija,
kaip suprantu tai kalbama apie sveikus žmones,nes mums tai visai netinka, nei "daug",
nei "pakyla", o visa kita dar reikia gilintis ir aiškintis.

ne visiems trūksta insulino, būna, kad jo ir per daug. Insulinas nėra draugas. Tai- augimo hormonas, todėl jo perteklius gali skatinti ir padidintą lastelių dauginimąsi, tai yra vėžį.

Kad jo sumažinti, tenka valgyti tik porą kartų per parą ir augintis raumenis :blush:

Cituoti:
Optimizuojant insulino gamybą – sveikstam, o pragyvenimo amžius ilgėja. Pirma priežastis, didinanti insulino gamybą organizme – dažnas maitinimasis.

http://www.unimed.lt/straipsniai/insulinas/ :protinguolis:


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 29 Kov 2012, 16:28 
Atsijungęs
Įsibėgėjantis

Užsiregistravo: 13 Kov 2012, 22:20
Pranešimai: 45
Lister rašė:
O jus pone Moskitas taip staigiai isijunget i sia diskusija, aisku tai nedraudziama, bet jus neprisistatet, kas jus, ar jus diabetikas, ar sveikas zmogus, gal jus gydytojas, ar koks mokslininkas, kodel jus pradejot gvildenti sia tema, tai ka raso internetas, ne viskas yra arti teisybes, ar is vis nera teisybes, ar jus taip kalbat is savo patirties, tada pasidalinkite ja.


kažkada sirgau vėžiu (man dabar virš 50 metų) , todėl jau daug metų skaitau homosanitus.lt
ten pateiktą informaciją laikau nekeliančia abejonių, ne taip, kaip kokio neva sveikatos portaliūkščio, aplipdyto vaistų reklamomis :lol:
http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... tabolizmas
Visos ligos yra šitų čia išvardytų disbalansų pasekmės, jei laiku susigriebti, disbalansą pašalinus, ligos irgi išnyksta. Diabetas yra ilgalaikio gilaus katabolinio (disaerobinio) disbalanso pasekmė...
Pas mus dar nėra diabeto, tik šioks toks disbalansas į tą pusę.
O kai ieškojau info apie diabetą, radau šitą forumą ir pagalvojau, kad kam nors ši informacija(kurią įdėjau ) bus naudinga.
Yra rašoma, kad įmanoma pagelbėti diabetininkams http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... omos_ligos

tačiau nežinau, ar kas nors tai daro Lietuvoje.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 29 Kov 2012, 17:10 
Atsijungęs
Forumo siela
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 29 Lie 2006, 11:51
Pranešimai: 2355
Miestas: Vilnius
moskitas rašė:
Diabetas yra ilgalaikio gilaus katabolinio (disaerobinio) disbalanso pasekmė...


Ух ты, kaip, pasirodo paprasta :w00t: O tie mokslininkai, žiopliai, vis ieško:

Cituoti:
Causes

The cause of diabetes depends on the type.

Type 1 diabetes is partly inherited and then triggered by certain infections, with some evidence pointing at Coxsackie B4 virus. There is a genetic element in individual susceptibility to some of these triggers which has been traced to particular HLA genotypes (i.e., the genetic "self" identifiers relied upon by the immune system). However, even in those who have inherited the susceptibility, type 1 diabetes mellitus seems to require an environmental trigger.

Type 2 diabetes is due primarily to lifestyle factors and genetics.

Following is a comprehensive list of other causes of diabetes:

Genetic defects of β-cell Function
Maturity onset diabetes of the young (MODY)
Mitochondrial DNA mutations
Genetic defects in insulin processing or insulin action
Defects in proinsulin conversion
Insulin gene mutations
Insulin receptor mutations
Exocrine Pancreatic Defects
Chronic pancreatitis
Pancreatectomy
Pancreatic neoplasia
Cystic fibrosis
Hemochromatosis
Fibrocalculous pancreatopathy



Endocrinopathies
Growth hormone excess (acromegaly)
Cushing syndrome
Hyperthyroidism
Pheochromocytoma
Glucagonoma
Infections
Cytomegalovirus infection
Coxsackievirus B
Drugs
Glucocorticoids
Thyroid hormone
β-adrenergic agonists
Statins

_________________
Lantus+NovoRapid+Ledai
Stažas nuo 2004.12.25
CD: ypatingasis atvejis


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 29 Kov 2012, 17:38 
Atsijungęs
Įsibėgėjantis

Užsiregistravo: 13 Kov 2012, 22:20
Pranešimai: 45
nesiginčysiu dėl to, kas ką mano, tačiau toks E. Revici http://www.revicimedical.com/About_Dr_Revici.htm
sugebėjo gydyti atstatydamas balansus net sunkiausiems nugydytiems ligoniams, tik aišku, jei jiems dar pakakdavo laiko tiems balansams sureguliuoti.
http://www.revicimedical.com/Case_studies.htm


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 29 Kov 2012, 17:42 
Atsijungęs
Forumo siela
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Lap 2006, 21:52
Pranešimai: 4560
Miestas: Marijampole
labai ilgus postus metat :). kai ka nors nuspresit trumpai papasakokit isvadas, nes mano nuomone jau kokius 3 metus situo klausimu nesikeicia. fruktoze - "S".

_________________
1 tipo CD 30 gimtadienio proga...
Humalog + Lantus


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 29 Kov 2012, 17:59 
Atsijungęs
Forumo siela
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Bal 2008, 22:40
Pranešimai: 2761
Miestas: vilnius
O zinot, kad tame tinklalapyje kur parasyta apie cukralyge, o butent apie dieta sergant cukralyge, nera teisinga, jei zmogus atsisakys visu tu produktu, kurie ten parasyti, zmogus gali dar sau prisdauginti dar daugiau lygu, nevalgant siu produktu. Tik visavertis ir visapusiskas maistas gali duoti viska organizmui. Jus ir tame puslapyje tie kas raso, teigiate kad diabetikams reikia gyventi kaip akmens amziaus zmonems, valgyti tik mesa, gerti vandeni, nu dar kokius augalinius alejus aliejus, kiausinius. Ar jus suprantat kad anglevandeniai, tai pagrindinis ingridientas, kad isgauti energija organizmui.
Aisku dabar reikia zinoti kokius produktus reikia rinktis, su musu pernelyg pazengusiomis maisto technologijomis, bet atsisakyti visu siu produktu, yra neteisinga. O be to sergantys cukralyge norom nenorom turi valgyti situos produktus kaip, cukrus, gliukoze, medu, duona, sultys, nes sie produktai gelbsti mus nuo hipoglikemijos, kaip jus isivaizduojat, kaip greitai pakelti zema cukru sakykim 3 - 3.5 mmol su mesa, kiausiniais, aliejumi, kopustais.

_________________
Vardas :Miroslavas
Gimimo metai :1975
Ilgo veikimo Lantus (12 vnt.) 10 val.
Trumpo veikimo NovoRapid ( kintamos dozes)
CD stažas36 m. Pradzia1980m.06.
CD 1 tipas
Gliukozes monitoringas Guardian Real-Time 8metai


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 29 Kov 2012, 18:48 
Atsijungęs
Forumo siela
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 29 Lie 2006, 11:51
Pranešimai: 2355
Miestas: Vilnius
moskitas rašė:
tačiau toks E. Revici


Paveikslėlis
http://books.google.lt/books?id=LsXmMHO ... ry&f=false

_________________
Lantus+NovoRapid+Ledai
Stažas nuo 2004.12.25
CD: ypatingasis atvejis


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 29 Kov 2012, 19:15 
Atsijungęs
Įsibėgėjantis

Užsiregistravo: 13 Kov 2012, 22:20
Pranešimai: 45
gooogle visažinis, kas ką nori, tas tą rašo, kas ką nori, tas tą randa :juokas:

http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... mo_metodai

o kaip pavadinti šitokį "gydymą"? Šiuolaikinės medicinos triumfas ? :aplodismentai:


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 29 Kov 2012, 19:41 
Atsijungęs
Forumo siela
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 29 Lie 2006, 11:51
Pranešimai: 2355
Miestas: Vilnius
moskitas rašė:
Šiuolaikinės medicinos triumfas ? :aplodismentai:


Žinoma:

Paveikslėlis

_________________
Lantus+NovoRapid+Ledai
Stažas nuo 2004.12.25
CD: ypatingasis atvejis


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 30 Kov 2012, 09:22 
Atsijungęs
Savas žmogutis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Lap 2006, 21:00
Pranešimai: 437
Miestas: Utena
Cituoti:
taigi, logiškai galvojant žmonija, gyvendama necivilizuotai, 190000 metų maitinosi tuo, ką sumedžiojo ir ką rado.
O kai prasidėjo civilizacija-žemdirbystė- prieš 10 000 metų, mityboje ėmė dominuoti krakmolas ?
Visų civilizacijų mitybos pagrindas buvo viena iš javų kultūrų – ar žirniai, ar grikiai, ar kviečiai, ar kukurūzai, ar ryžiai, ar soros – visų šių kultūrų pagrindinė energetinė medžiaga yra krakmolas. Kaip tai nutiko? Ogi javus yra labai lengva sandėliuoti, sausi javai negenda net kelis metus. Taip javai tampa vertybe, nes jie ilgai nenuvertėja, nesugenda per kelias savaites kaip vaisiai ar mėsa. Taip pat juos lengva gabenti, jais lengva mainytis, jais lengva išmaitinti kariuomenę toli nuo dirbamų laukų. Tai civilizacijų turtas. Be krakmolo civilizacijoms būtų sudėtinga gimti, plėstis ir užkariauti naujas gentis, jos nebūtų galėjusios taip ilgai išlaikyti apgultų kaimyninių genčių, kol pastarosios tiesiog išmirdavo badu. Taip, javai išgelbėdavo civilizacijas nuo žlugimo pačioje užuomazgoje - tai tiesiog civilizacijų maistas.
O kas yra diabetas? civilizacinė liga ...
Tad ar neatrodo, kad reikėtų pakeisti mitybą į necivilizuotą, bent tam, kad pasižiūrėti, kas nutiks pakeitus mitybą nuo paremtos krakmolu į pagrįstą evoliuciškai?
Kiekvieno valgymo metu -baltyminis maistas. Mėsa vos vos pakaitinta- 2-5 min garuose- tik tol, kol viršus pakeičia spalvą, taip pat, jei tai patikima mėsa, pvz stirniena- valgau žalią faršą su prieskoniais+ nekrakmolingos daržovės- trumpai troškintos ar žalios. Minkštai virti kiaušiniai - kai baltymas vos pabąla( žaliame baltyme yra avidino, kuris suriša ir inaktyvuoja vitaminą B7) . Naminė, pačių gamybos nekaitinto pieno kildinta varškė, grietinė, grietinėlė, lašiniai švieži sūdyti, mėsa vytinta.
Po savaitės tokios mitybos, pajutau :thumbup: pokyčius sveikatoje ir nebenoriu grįžti prie senesnės
Cituoti:
Jei organizmas yra ilgai veikiamas tokiomis didelėmis cukraus dozėmis ir kartu didelėmis insulino koncentracijomis, išsivysto apsauginė reakcija. Gali atsirasti audinių nejautrumas insulinui. Jei ląstelės nėra jautrios insulinui, tai jos labai sunkiai priima naujas gliukozės molekules. Kadangi gliukozė į ląsteles patenka sunkiau, tai energijos gamybai daugiau naudojami riebalai. Apie tokį žmogų sako, kad „kuo daugiau jis valgo, tuo labiau jis lysta“. Toks medžiagų apykaitos sutrikimas vadinamas ketogenin

taigi, per pusantro mėn priaugo du kg svorio. Tuo tarpu nuo uogienių, batonų, pyragų, sausainių- svoris tik krito...


Nieko nuostabaus, kad tokia dieta suteikia jums daugiau energijos. Dauguma žaliavalgių taip pat jaučiasi. Bet įdomu, ar dar šiais laikais įmanoma maistui vartoti tokius pačius produktus kaip prieš 1 000 metų? Mėsą, grūdus ir t. t. be chemijos? Ir kaip ten su tom hipoglikemijom?? Kaip tada be cukraus ir kitų saldžių dalykų?????

_________________
gyvenimas tai sapnas


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 30 Kov 2012, 10:55 
Atsijungęs
Forumo siela
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 29 Lie 2006, 11:51
Pranešimai: 2355
Miestas: Vilnius
Ugnelė rašė:
Bet įdomu, ar dar šiais laikais įmanoma maistui vartoti tokius pačius produktus kaip prieš 1 000 metų?


Ir gyventi taip pat ilgai, kaip ir prieš 1000 metų - t.y. 30, max iki 40 metų? :melyne:

_________________
Lantus+NovoRapid+Ledai
Stažas nuo 2004.12.25
CD: ypatingasis atvejis


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 30 Kov 2012, 12:44 
Atsijungęs
Įsibėgėjantis

Užsiregistravo: 13 Kov 2012, 22:20
Pranešimai: 45
PauLita rašė:
Ugnelė rašė:
Bet įdomu, ar dar šiais laikais įmanoma maistui vartoti tokius pačius produktus kaip prieš 1 000 metų?


Ir gyventi taip pat ilgai, kaip ir prieš 1000 metų - t.y. 30, max iki 40 metų? :melyne:


http://www.homosanitus.lt/lt/Animizmas/ ... gyvenantys

ar jie panašūs į mirštančius keturiasdešimtmečius? :kikiki:

Tiesa, PauLita, dėl aukščiau patalpinto vaikų išgyvenamumo po vėžio gydymo- o kas būtų, jei tas grafikas būtų apėmęs 5 m? Ir ar vaikai išties turi sirgti vėžiu? :hmhm:


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 30 Kov 2012, 12:50 
Atsijungęs
Įsibėgėjantis

Užsiregistravo: 13 Kov 2012, 22:20
Pranešimai: 45
Ugnelė rašė:
Ir kaip ten su tom hipoglikemijom?? Kaip tada be cukraus ir kitų saldžių dalykų?????


nesidomėjau hipoglikemijom, tai mums nėra aktualu. Tačiau į jūsų klausimus turėtų atsakyti čia

http://www.unimed.lt/klausimai-atsakymai/


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 30 Kov 2012, 13:01 
Atsijungęs
Forumo siela
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 29 Lie 2006, 11:51
Pranešimai: 2355
Miestas: Vilnius
moskitas rašė:
ar jie panašūs į mirštančius keturiasdešimtmečius? :kikiki:


O į aštuoniasdešimtmečius?

Paveikslėlis


Palyginimui Richard Baalow, 53m.:

Paveikslėlis

_________________
Lantus+NovoRapid+Ledai
Stažas nuo 2004.12.25
CD: ypatingasis atvejis


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Topinambai - ir vaistas,ir maistas.
StandartinėParašytas: 30 Kov 2012, 13:15 
Atsijungęs
Savas žmogutis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Lap 2006, 21:00
Pranešimai: 437
Miestas: Utena
moskitas rašė:
Ugnelė rašė:
Ir kaip ten su tom hipoglikemijom?? Kaip tada be cukraus ir kitų saldžių dalykų?????


nesidomėjau hipoglikemijom, tai mums nėra aktualu. Tačiau į jūsų klausimus turėtų atsakyti čia

http://www.unimed.lt/klausimai-atsakymai/


Šioje jūsų nuorodoje yra vienareikšmiškai pasisakoma prieš bet kokį cukrų, gliukozę, fruktozę.
Iš savo patirties sakau, kai man hipoglikemija, man visiškai dzin kokio pavidalo cukrus man išgelbsti gyvybę.

_________________
gyvenimas tai sapnas


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 98 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007