Diabetas-liga ar gyvenimo būdas?

Bendravimo forumas sergantiesiems ir jų artimiesiems
Dabar yra 24 Lap 2017, 19:33

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 123 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: FRUKTOZE ir kt. pakaitalai
StandartinėParašytas: 11 Sau 2005, 19:31 
Manau cia yra ir senai cukralige serganciu, tad viska gerai zinanciu zmoniu.

Tad nesiknaisojant bibliotekose, noriu paklausti apie fruktoze, saldiklius ir kt. cukraus pakaitalus. Ar jie visi lygiaverciai ir ar ju nereikia visai riboti? Nes teko girdeti, kad Maximoje parduodama fruktoze yra maziau gera, nei vaistineje parduodamas saldiklis. Na pavyzdziui "CANDEREL"


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema: Apie saldiklius.
StandartinėParašytas: 12 Sau 2005, 16:39 
Atsijungęs
Savas žmogutis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Sau 2005, 16:54
Pranešimai: 303
Miestas: Vilnius
Nežinau, kiek tiesos apie tuos saldiklius, bet aš naudoju tik fruktozę, nesvarbu, kur ji pirkta-ar vaistinėje, ar Maximoje. Na, o sacharinas, kiek girdėjau, gali paveikti inkstus. Apskritai, stengiuosi net fruktozės mažiau vartoti, nes gyvenimas ir taip saldus. Pabandykit mėnesį vieną-kitą be saldiklių, tuomet ir vanduo bus saldus, nes tai įpročio reikalas viską saldinti.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Sau 2005, 16:47 
As kol kas manipuliuoju ju ivairove, t.y. kartais ta naudoju, kartais ana. Nors siaip neesu is saldumynu megeju. Priesingai - net gana abejingas jiems. Taciau dabar esu kazkiek gydytojos pagasdintas jau vien tokiu sakiniu, kad i diena ne daugiau 2 duonos riekeliu reketu valgyti... :cry: :cry:
O duonos ir bulviu tai megejas esu. :)
Na reiks analizuoti dabar tas racijono rekomendacijas...

Beje, gal prie sios temos ir netiktu, bet paklausiu - o kaip su zuvu taukais? Kenkia jie ar ne? Nes mano lipidai jau senai prasti ir zuvu taukus stengiuosi po valgio nepamirsti :?


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema: Dėl žuvų taukų ir kt.
StandartinėParašytas: 12 Sau 2005, 17:05 
Atsijungęs
Savas žmogutis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Sau 2005, 16:54
Pranešimai: 303
Miestas: Vilnius
Pirkau žuvų taukų kapsules ne vieną kartą, gėriau ir nieko blogo. Reikia stengtis kuo liesesnį maistą vartoti ir stiprinti kepenų darbą, tuomet lipidų kiekis bus geresnis. Beje, mano nuomone, turite kepenų problemų, reikėtų jas pastiprinti. Vaistinėse yra toks dalykas, kaip Carsil tabletės, vitaminų kompleksas kepenims ir ne tik:Essenciale forte kapsulėse ir ampulėse, vartoti reikia 3 mėnesius: kapsules-ampules-kapsules. Kažkada turėjau dėl acetono problemų, nors valgiau liesą maistą, tuomet išbandžiau minėtą metodiką ir dabar acetonas pasirodo tik tada, kai pasigaunu virusą, ir tai labai retai. Praktiškai acetonas man pamirštas dalykas. Jeigu gydytoja Jums tik duoną ir bulves skaičiuoja, prastas reikalas, pasikonsultuokit su geresniais specialistais.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Sau 2005, 17:35 
Kažkokia nesąmonė, ką gydytoja pasakė dėl duonos. Mano dukra kai susirgo, dvi savaites neprisilietė prie ligoninės maisto ir keturis kartus per dieną valgė duoną. Neišgirdau nė vienos nuomonės, kad tai negerai.


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Sau 2005, 17:38 
Atsijungęs
Forumo siela-tvarkdarys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Gru 2004, 14:18
Pranešimai: 629
Miestas: Vilnius
Cia citata is straipsnio apie mityba sergant diabetu.
DIRBTINIAI SALDIKLIAI
Nors nebūtina visiškai atsisakyti cukraus, sergantieji CD atsargiai turėtų vartoti cukraus turinčius produktus, kadangi juose yra daug angliavandenių, o be to ir riebalų. Tačiau nėra įrodymų, kad dirbtiniai saldikliai būtų pranašesni už cukrų. Bet dirbtiniai saldikliai neturi kalorijų ar turi jų mažiau nei cukrus, neturi angliavandenių, jų nereikia įskaičiuoti į pakeitimų sąrašą, todėl juos patogu vartoti.
Fruktozė tiekia tiek pat energijos kaip ir kiti angliavandeniai ir, nors jos glikeminis indeksas mažesnis nei cukraus ar krakmolo (t.y mažiau didina gliukozės kiekį kraujyje), dideli fruktozės kiekiai turi neigiamą poveikį kraujo lipidams, todėl ji nerekomenduojama kaip saldiklis diabetu sergantiems žmonėms. Tačiau nereikia vengti fruktozės, natūraliai esančios vaisiuose ir daržovėse.
Sorbitolis, manitolis, ksilitolis turi mažesnį glikeminį indeksą ir mažiau kalorijų nei cukrus. Juos saugu vartoti, bet dideli kiekiai gali sukelti viduriavimą.
Sacharinas, aspartamas, sukralozė neturi kalorijų, juos geriausia vartoti diabetikams.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Sau 2005, 18:04 
Aciu Eglei, bet kol kas aisku, kad mazai kas aisku. :? Siaip as nepiktnaudziauju nei tuo nei tuo, bet kava be saukstelio fruktozes ar 2 tableciu saldiklio nera skani. :(
Beje citatos is straipsniu yra gerai, bet noretusi zinoti ir kur jie paskelbti bei kas juos rase. :)

Dekoju ir Nijolei uz patarimus. :D


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Sau 2005, 18:10 
Atsijungęs
Forumo siela-tvarkdarys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Gru 2004, 14:18
Pranešimai: 629
Miestas: Vilnius
Dar apie saldiklius ir gaminius su jais
Konditerijos gaminius, kuriuose naudojami natūralūs cukraus pakaitalai, gali valgyti žmonės, sergantys cukriniu diabetu. Natūralus produktas, kurio gausu uogose, vaisiuose, meduje, yra fruktozė. Ji mažai kaloringa, nekenksminga dantims, gerina B grupės vitaminų ir geležies įsisavinimą. Natūralus saldiklis ir maltitolis, gaminamas iš grūdinės kilmės produktų, nekenkia dantims, pasižymi puikiomis skonio savybėmis, artimomis sacharozei. Jis neturi stipraus šaldančio efekto, nesukelia didelio kraujo gliukozės gausėjimo. Jo galima norma sergantiesiems diabetu yra didesnė nei kitų cukraus pakaitalų, t.y. 50 g per dieną suaugusiesiems, 30 g - vaikams (5-16 m.). Maltitolio energetinė vertė - 2,4 kcal/g (10 kJ/g), t.y. 40 proc. mažesnė nei cukraus. Taigi šokoladas su maltitoliu yra mažesnės energetinės vertės nei kitoks šokoladas, naudingas ne tik sergantiesiems diabetu, bet ir žmonėms, kurie rūpinasi savo sveikata.
Čia nurodomi UAB „Rūta” siūlomi konditerijos gaminiai, kuriuose cukrus pakeistas maltitoliu:
Šokoladas “Aušra” (150 g). Juodasis šokoladas be cukraus.
Šokoladas “Aušra” (10 g). Juodasis šokoladas be cukraus.
Žemės riešutai su šokoladu (75 g). Žemės riešutai, padengti šokoladu be cukraus.
Riešutai su šokoladu (75 g). Lazdynų riešutai, padengti šokoladu be cukraus.
Kiškutis (38 g). Juodasis šokoladas be cukraus.
Skanumėlis be cukraus (120 g). Džiovintos juodosios slyvos, glaistytos šokoladu be cukraus ir papuoštos lazdynų riešutais;
Migdolai su šokoladu be cukraus. Migdolai, padengti šokoladu be cukraus.
Guminukai be cukraus ir be želatino (75 g). Uogų ir vaisių skonio želė saldainiai be cukraus, kuriuose yra pektino.

UAB „Rūta” gaminiai, kuriuose cukrus pakeistas fruktoze:
Versmė. Malonaus šokolado ir riešutų skonio kreminiai saldainiai, padengti kakavos milteliais.
Lazdynų riešutų užtepas be cukraus. Švelnaus vanilės skonio lazdynų riešutų užtepas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Apie saldiklius
StandartinėParašytas: 12 Sau 2005, 22:12 
Atsijungęs
Savas žmogutis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Sau 2005, 16:54
Pranešimai: 303
Miestas: Vilnius
Nejaugi Jums skanu valgyti pakaitalus? Juk galima geriau suvalgyti natūralų gabaliuką šokolado ar torto, paskaičiuoti kalorijas, insulino kiekį, nei valgyti aitrius, neįprastus saldainius. Na, dar uogienes galiu valgyti su fruktoze, bet kitką...ne. Kam save prievartauti?


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Sau 2005, 00:55 
Matyt mano laime, bet as nejauciu jokio diskomforto naudodamas fruktoze ar saldiklius. Sacharino dar nei neesu bandes.
Tiesiog nejautrus skoniui esu. Jauciu tik kainu skirtuma Paveikslėlis


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Sau 2005, 01:24 
Atsijungęs
Bendraujantis žmogutis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 29 Lap 2004, 23:34
Pranešimai: 51
Miestas: Filadelfija
Kaip rasiau anksciau, sintetine fruktoze diabetikam neberekomenduojama.
1 tipo diabetui gydyti vartojamas insulinas ir, kol jo doze atitinka zmogaus poreikius, nera jokio reikalo vartoti sintetiniu pakaitalu. Jei ne - jokia fruktoze cukraus nesureguliuos. Be to mes ir taip dar nezinom - ar ne nuo visos tos sintetikos ir rafinuoto maisto ir isprovokuojamas diabetas. Juk CD (net 1 tipo) - musu epochos liga, o kas gi labiau budinga musu epochai nei rafinuotas maistas, uztersta aplinka, nenaturalus gyvenimo budas?
2 tipo diabetui fruktoze buvo rekomenduojama anksciau del mazesnio glikeminio indekso, t.y. gebejimo pakelti kraujo cukru. Taciau dabar yra irodyta, kad fruktoze, ypac sintetine (ne naturali is vaisiu) ypac didesniais kiekiais labai pablogina kraujo lipidus (ko pasekoje progresuoja ateroskleroze - sirdies ir kraujagyskiu pazeidimas, ko pasekoje dideja kraujospudis, infarktu, insultu, inkstu pazeidimo tikimybe). Visos sios problemos diabetikam ir taip yra labai aktualios, todel mano nuosirdus patarimas - stenkites tiesiog valgyti saikingai, apribokit lengvai isisavinamus (o ir apskritai) angliavandenius, mazinkit porcijas, mazinkit kaloriju kieki, valgykit daugiau skaiduliniu medziagu, SPORTUOKIT (tai labai padidina jautruma insulinui). Venkit dirbtiniu priedu, stebuklingu maisto produktu, prisiminkit - tai tik kazkieno pelnas. Nezinau kodel, bet man atrodo, kad zmones zut but nori "kazka pavartoti" nuo diabeto. Tokiu atveju - vartokit sveika gyvenimo buda.
Zmogus yra iprocio vergas - taigi issiugdykit gerus iprocius ir jiems vergaukit. Nereiks ir dirbtinio cukraus.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Tikra tiesa.
StandartinėParašytas: 13 Sau 2005, 01:38 
Atsijungęs
Savas žmogutis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Sau 2005, 16:54
Pranešimai: 303
Miestas: Vilnius
Labai teisingai rašo IEVA, vartokit sveiką gyvenimo būdą.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Sau 2005, 01:52 
Atsijungęs
Forumo siela-tvarkdarys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Gru 2004, 14:18
Pranešimai: 629
Miestas: Vilnius
Pritariu Ievai - kuo maziau sintetikos!
Straipsniai is diabeto laikrascio, negaliu dabar pasakyti is kokio numerio. Siaip jau daug tu laikrasciu ideta i interneta LDA puslapyje, yra naudingos informacijos visiems.
Tik ka i lietuviu kalba isversta labai gera knyga apie CD I tipa: Ragnar Hanas Vaiku, paaugliu ir jaunuoliu pirmo tipo diabetas: kaip tapti savo diabeto zinovu Jos ieskoti reikia Kaune, isleido leidykla DAKRA, tel (837)331885. Pirmas spausdinimas tik 50 egz tirazu, todel reikia kreiptis tiesiai i leidykla. Kaina 35Lt
Stai ka si knyga raso apie saldiklius:
Sorbitolis
Yra naturalus slyvu, vysniu ir kitu vaisiu bei uogu komponentas. Chemiskai jis priklauso cukraus alkoholio kategorijai. Sorbitolis ir kt. cukraus alkoholiai zarnyne absorbuoja vandeni ir yra maistingoji zarnyno medziaga. Dideli sorbitolio kiekiai gali sukelti pilvo skausmus ir viduriavima. Sorbitolio saldumas mazdaug perpus mazesnis uz cukraus. Suskaidytas jis paverciamas fruktoze, o galiausiai kepenyse virsta gliukoze. Kiti cukraus alkoholiai, vartojami kaip saldikliai, turintys energetines vertes: ksilitolis, manitolis, izomaltoze, maltitolis, laktitolis. Jie visi veikia cukraus koncentracija kraujyje, bet leciau kaip cukrus.
Aspartamas
Susideda is dvieju sintetiniu baltymu: asparagino rugsties ir fenilalanino. Jis beveik 200k saldesnis uz cukru ir vartojamas tokiais mazais kiekiais, kad jo energetine verte nezymi; praranda salduma aukstoje temperaturoje (ant, kepant).
Sacharinas
Sintetinis, daug simtu kartu saldesnis uz cukru, neturi energetines vertes. Kaitinamas igauna metalo prieskoni, todel jo dedama i paruosta patiekala.
Acesulfamas
Kelis simtus kartu saldesnis uz cukru; gerai atlaiko kaitinima. Jis yra sumaisytas su pieno cukrumi, bet per daug mazais kiekiais, kad galetu isskirti daugiau energijos.
Ciklamatas
30k. saldesnis uz cukru ir neturi energetines vertes. atsparus kaitinimui ir nesuteikia nemalonaus skonio.
Fruktoze
2k. saldesne uz cukru. Kepenyse verciama gliukoze, todel energetiskai reiksminga. Kai kur nelaikoma CD sergantiems zmonems tinkamu saldikliu. Atkreipkite demesi, ka apie fruktoze raso Ieva. Tai nera sveikas produktas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Sau 2005, 13:38 
Ieva, gal galetum paaiskinti kaip atskirti dirbtina fruktoze nuo sintetines? Lietuvoje kol kas randu tik JAV ir Izraelio gamybos. Nenoriu pasirodyti nacionalistu ar rasistu, bet zinodamas zydu nemeile lietuviams [o ir kitiems europieciams!], grieztai nevartoju maisto produktu pagamintu Izraelyje. Tokia mano atsargumo politika. :? Taciau tik dabar suzinojau, kad buna ir sintetines fruktozes...
Ir dar... Apart visokiu firmu siulomu detoksikuojanciu, organizma valanciu naturaliu preparatu, paskutiniaisiais metais ispopuliarejusi PU ERCH raudonoji arbata, kui daugelio specialistu teigimu sekmingai valo organizma nuo laisvuju radikalu. Gal tenka zinoti apie juos apskritai ir ju poveiki esant diabetui ir prastiems trigliceridu parametrams?
Aciu


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Sau 2005, 09:53 
Atsijungęs
Bendraujantis žmogutis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Sau 2005, 15:30
Pranešimai: 98
Miestas: Vilnius, Fabijoniškės
Čia žiūriu susirinko tikri žinovai :D
Mano nuomone, per kiekvieną valgymą galima išgerti puoduką arbatos ar kavos su paprasčiausiu cukrumi. Juk yra sakoma, kad mes galime maitintis viskuo, tik reikia žinoti ribą. O ir šaukštelis šaukšteliui nelygu, juk galima į puodelį įdėti didelį šaukštą su kaupu, o galima ir ant šaukšto galiuko. Pvz. aš būdamas svečiuose arbatą geriu su cukrumi tam, kad nekiltų nereikalingų problemų, bet tai nereiškia, kad bloga mano diabeto kontrolė. Žinoma nereikia gerti po 5 puodelius iškarto. Jei jau taip norite to saldumo susileiskite 1 vnt. daugiau insulino ar po to daugiau pajudėkite ir prašau gerkite gerimą su cukrumi.
Žinoma tai tik mano nuomonė
Sekmės


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Sau 2005, 16:21 
Kiekvienam savo. As net neitardamas CD turejau fruktozes ir skaiciau, kad visai nieko blogo paivairinti savo organizmo asortimenta. :) Insulino dar neesu bandes, tad ir mintis apie ji mane kol kas baido... :( Be to cukraus, liaudiskai kalbant, prispikuota ir taip visame kame... Tad kam dar jo detis?


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Sau 2005, 16:41 
Atsijungęs
Forumo siela

Užsiregistravo: 06 Sau 2005, 14:30
Pranešimai: 557
Miestas: Kaunas
Del Ragnar Hanas knygos apie kuria rase Egle. Tik susirgus vaikui pradejau ja skaityti (angliskai, dave atsisviest lygonineje). Tai puiki-puiki, issami knyga - ka be jos daryciau? Mamytes (ir ne tik) - patariu nusipirkti ir perskaityti, tikrai pades atsakyti beveik i visus iskylancius klausimus.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Vas 2005, 05:21 
Atsijungęs
Daigelis

Užsiregistravo: 15 Lap 2004, 21:10
Pranešimai: 10
Miestas: Norvegija
Girdejau, kad visi sintetiniai saldikliai labai kenksmingi. Kraujo lipidus turetu mazinti visi gerieji riebalai ( pvz. zuvies taukai), arba didelio tankio lipidai. Kraujo lipidai dideja, valgant riebu ir kartu saldu maista, kaip pvz. tortus, riesutus, glaistytus sokoladu ir pan. Taip pat reikia saugotis pasleptu riebalu, kurie yra konditerijos gaminiuose, kaip pyraguose, sausainiuose, duonoje bei kulinarijos gaminiuose, kaip kotletuose ir pan. Patartina skaityti etiketes ant kiekvieno produkto, ir vengti produktu, kuriuose yra sukietinto augalinio aliejaus, dar vadinamo hidrogenizuotais augaliniais riebalais (margarinas, kulinariniai taukai). Reiktu saugotis bet kokiu neaiskios kilmes augaliniu riebalu, norint uzkirsti kelia nepageidaujamiems kraujo lipidams. Svarbu ir maisto paruosimo budas. Kuo maziau valgyt kepinta, daug kartu sildyta maista. Kepimui vartot tik tinkama alieju.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Vas 2005, 19:54 
Atsijungęs
Savas žmogutis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Sau 2005, 16:54
Pranešimai: 303
Miestas: Vilnius
Dalius rašė:
Čia žiūriu susirinko tikri žinovai :D
Mano nuomone, per kiekvieną valgymą galima išgerti puoduką arbatos ar kavos su paprasčiausiu cukrumi. Juk yra sakoma, kad mes galime maitintis viskuo, tik reikia žinoti ribą. O ir šaukštelis šaukšteliui nelygu, juk galima į puodelį įdėti didelį šaukštą su kaupu, o galima ir ant šaukšto galiuko. Pvz. aš būdamas svečiuose arbatą geriu su cukrumi tam, kad nekiltų nereikalingų problemų, bet tai nereiškia, kad bloga mano diabeto kontrolė. Žinoma nereikia gerti po 5 puodelius iškarto. Jei jau taip norite to saldumo susileiskite 1 vnt. daugiau insulino ar po to daugiau pajudėkite ir prašau gerkite gerimą su cukrumi.
Žinoma tai tik mano nuomonė
Sekmės

----------------------------------
Taip, žinoma, kiekvienas renkasi tai, kas jam tinkamiausia. Tik mūsų atveju reikia viską daryti protingai ir sau nekenkti. Nebūtina svečiuose gerti su cukrumi, jei to nenori, juk ne visi sveiki vartoja cukrų gerdami kavą ar arbatą.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Vas 2005, 20:44 
Atsijungęs
Bendraujantis žmogutis

Užsiregistravo: 02 Vas 2005, 16:57
Pranešimai: 63
Miestas: Vilnius
As tai is wis nenaudoju fruktoziu ir panasiai. Pries susirgdamas CD isgerdawau 3 puodelius kapucino, o dabar net negaliu i ji pasiziureti, todel man net nekyla problemos del cukraus pakaitalu :lol:

_________________
Gimiau: 1988 :)
Susirgau: 2004 :(


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Kov 2005, 11:15 
Atsijungęs
Daigelis

Užsiregistravo: 01 Kov 2005, 10:18
Pranešimai: 15
Miestas: Kėdainiai
:shock: Jo...
Paskaičiau ir visai nieko nebesuprantu. :?: :?:
Man tik vakar diagnozavo CD. Liepe laikytis dietos, bet del laiko stokos įteikę kruva lankstinukų.
Tai gal kas nors gali man išaiškinti. Ką vartoti vietoj cukraus. Arbatą aš ir taip geriu nesaldžią - vos ant šaukštelio galo į puoduką, o į kavą papratai dedu 1 šaukštelį su kaupu ir iki pietų kelis tokius puodukus išmaukiu. Ar tai daug? Skaičiau kad reikia filtruotą kava gerti. O ne filtruotą - negalima :?:

Tai visgi, kokį saldiklį man pirkti :?:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Kov 2005, 16:18 
Atsijungęs
Bendraujantis žmogutis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 29 Lap 2004, 23:34
Pranešimai: 51
Miestas: Filadelfija
Fruktoze yra klastingas saldiklis. Jei gliukoze gali panaudoti kiekviena organizmo lastele (esant pakankamam insulino kiekiui), tai fruktoze gali buti perdirbta tik kepenyse. To pasekoje kepenys gamina didelius kiekius jums pavojingu lipidu. Taip, kraujo gliukoze taip nepakils jei valgysit fruktoze, bet tai tik apgaulinga ramybe. Del to oficialiai fruktoze diabetikams neberekomenduojama. Tai nereiskia kad turit valgyti gliukoze su kaupu, ar visai atsisakyti naturalios fruktozes (medaus, vaisiu), bet fruktoze prisaldytu produktu as nerekomenduociau. Apskritai, jei turit 2 tipo diabeta, jums reikia riboti bendra angliavandeniu (ir kaloriju) kieki maiste.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Kov 2005, 19:09 
Atsijungęs
Daigelis

Užsiregistravo: 01 Kov 2005, 10:18
Pranešimai: 15
Miestas: Kėdainiai
Ieva, didelis ačiū už išaiškinimą. Truputį aiškiau. Nusipirkau "gribuką" vaistinėje, truputi bjaurokas, bet reiks priprasti. 8)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Kov 2005, 19:22 
Atsijungęs
Bendraujantis žmogutis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 29 Lap 2004, 23:34
Pranešimai: 51
Miestas: Filadelfija
Kas per "grybukas"???


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Kov 2005, 19:41 
Atsijungęs
Daigelis

Užsiregistravo: 01 Kov 2005, 10:18
Pranešimai: 15
Miestas: Kėdainiai
Man taip jį pavadino vaistininkė. Tuoj nurašysiu jo pav. - "Sukrazit" :?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Dėl saldiklių
StandartinėParašytas: 01 Kov 2005, 22:52 
Atsijungęs
Savas žmogutis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Sau 2005, 16:54
Pranešimai: 303
Miestas: Vilnius
Alina, rekomenduočiau pamažu pratintis gerti be cukraus ir visokių pakaitalų. Taip sveikiau kepenims, inkstams ir skrandžiui. Man dabar ir vanduo saldus ir skanus. Pabandyk ir nereikės galvoti, ką čia pirkti. Visokių grybukų ir kitokių saldiklių skonis nekoks, aštrokas, tad geriau be jų. Tai mano patarimas.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Kov 2005, 00:53 
Atsijungęs
Bendraujantis žmogutis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 29 Lap 2004, 23:34
Pranešimai: 51
Miestas: Filadelfija
Pritariu Nijolei. Jei sunku atsisakyti saldumynu is karto - pamazu mazink cukraus (ar saldiklio) kieki. Kai priprasi, nebesinores ir paciai. Mes megstame tai, prie ko esam priprate.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Kov 2005, 11:09 
Atsijungęs
Daigelis

Užsiregistravo: 01 Kov 2005, 10:18
Pranešimai: 15
Miestas: Kėdainiai
Visiškai su jumis sutinku. 8) Aš ir prieš CD nebuvau cukraus aistruolė. Bet gi per vieną dieną negali įprasti. Man cukraus reikia tik su kava. Arbatą aš be nuostolio galiu gerti visai nesaldintą. O be saldainių, šokoladų ir tortų tikrai galima gyventi. :wink:
Reiks išmokti gaminti desertus be cukraus. :!:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Alinai
StandartinėParašytas: 07 Kov 2005, 23:55 
Atsijungęs
Savas žmogutis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Sau 2005, 16:54
Pranešimai: 303
Miestas: Vilnius
Nebūtina, Alina gaminti be cukraus, galima jo mažiau dėti ir suvalgyti mažesnį kąsnelį, nei anksčiau valgei ir tuo pačiu atsisakyti tąkart duonos, bulvių. Reikia derinti, kad vienu metu neprisikimštum visko: duonos, bulvių, sausainių, košės ir tortų. Visko, bet po truputį. Na, o kavą, arbatą galima įprasti gerti be cukraus, išbandžiau.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Kov 2005, 17:51 
Atsijungęs
Forumo siela

Užsiregistravo: 06 Sau 2005, 14:30
Pranešimai: 557
Miestas: Kaunas
Sveiki visi! Toks klausimas - Cupa Cups be cukraus, naudojamas saldiklis izomaltas. Parasyta, kad 100 gr turi 92 angl. Taigi beveik kaip cukrus. Daviau karta dukrai, jokio poveikio cukraus kiekiui kraujyje. Tai ar skaiciuot ta saldaini?


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 123 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007