Diabetas-liga ar gyvenimo būdas?

Bendravimo forumas sergantiesiems ir jų artimiesiems
Dabar yra 23 Lap 2017, 00:58

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 19 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Skydliaukės bėdos
StandartinėParašytas: 25 Geg 2005, 08:47 
Atsijungęs
Forumo siela

Užsiregistravo: 06 Sau 2005, 14:30
Pranešimai: 557
Miestas: Kaunas
Sveiki! Klausimas gydytojoms. Padarėm TTH rezultatas 0,17. Gydytoja liepė pakartuot, ir tik tada darys išvadas. Kadangi pripratau, kad mums kasmet gyvenimas užkrauna ant pečių po "maišą" nelaimių, bijau, kad diagnozė pasitvirtins. Kaip suprantu tai hipertireoze? Kas laukia mano vaiko? Ar prie šitos diagnozės "išsprogsta" akys? Kokios dar bėdos sergant sia lyga? Kokia jos sąveika su diabetu?


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 25 Geg 2005, 22:37 
Atsijungęs
Bendraujantis žmogutis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 29 Lap 2004, 23:34
Pranešimai: 51
Miestas: Filadelfija
Daugelis skydliaukes ligu yra autoimumines ligos (tiek hipertiroidizmas, tiek hipotiroidizmas) ir rizika jomis susirgti yra didesne tiems, kurie turi 1 tipo diabeta. Tai nereiskia, kad visi jomis apsirgs, bet visi turi buti patikrinti bent karta per metus. Jusu TSH yra zemokas, bet ne tiek zemas kad neabejotinai reikstu hipertiroidizma. Sutinku su jusu gydytoja, kuri nori pakartoti tyrima pries imdamasi gydymo. Kai pakartos TSH, turetu taip pat padaryti T3 ir T4, be to ir antikuniu nukreiptu pries skydliauke titrus. Toks tyrimas geriau parodys kur gludi problema ir ar ji is tikruju egzistuoja. Hipertiroidizmas nera daznas vaikams ir ypac retai pasitaiko su juo susijusios akiu problemos (oftalmopatija) net tiems kurie ji turi. Taciau, be abejo, jei nustatys hipertiroidizma, istirs ir akis. Labai gali buti kad ras autoimunini tiroidita, kurio pasekoje daugumai issivysto hipotiroidizmas, taciau jo eigoje pasitaiko epizodinis hipertiroidizmas, kai is irstanciu lasteliu issiskiria siek tiek daugiau skyliaukes hormonu. Bet kuriuo atveju, sios bukles yra sekmingai gydomos tik reikalauja papildomo demesio.
Pozymiai, kuriuos galit pastebeti (nors ne visada) esant hipertiroidizmui: nerimas, negalejimas susikaupti, miego sutrikimas, karscio, prakaito musimas, ranku virpejimas, daznas pulsas, kartais viduriavimas, svorio kritimas nepaisant gero apetito, vaikams ypac budingas hiperaktyvus elgesys ir problemos mokykloje. Taip, kartais galit pastebeti labiau isreikstas, labiau atmerktas akis ar kitus pozymius, bet, kaip minejau, vaikams tai pasitaiko zymiai reciau nei paaugliams, o siem reciau nei suaugusiems.
Nepergyvenkit, taciau atlikit visus tyrimus kuriuos rekomenduos gydytojas. Kai zinosit kame problema, issiaiskinsite ir kaip su ja tvarkytis.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Bir 2005, 16:06 
Atsijungęs
Forumo siela

Užsiregistravo: 06 Sau 2005, 14:30
Pranešimai: 557
Miestas: Kaunas
Labai aciu Ievai uz pagalba. Tyrimus padarem. Be to anksciau darytu tyrimu visi kiti apart TTH buvo normos ribose. Gydytoja sako gali buti "paradoksiniai tyrimu rezultatai". Na paziuresim, kaip ten bus. Anksciau neatsakiau, nes savaite namuose sedejom, kazkaip sugebejom pasigauti bronchita, kuris taip cukrus uzkele, kad dozes padidejo 3 kart. Na bet dabar atsistate, tiesa hipoglikemiju neisvengta :(


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Bir 2005, 11:17 
Atsijungęs
Forumo siela

Užsiregistravo: 06 Sau 2005, 14:30
Pranešimai: 557
Miestas: Kaunas
Pakartotinu tyrimu rezultatai: laisvas 35, TTH 0.09. Taigi, nieko gero. Gersime vaistus - Tirozolis. Kol kas kalbejau su gydytoja tik telefonu, tad nedaug teissiaiskinau apie liga. Ji pasake, kad sia bukle dar galima pakoreguot ir visai nebutinai tai visam gyvenimui. Ar taip gali buti? Ka dabar daryti, ko laukti, kaip elgtis? Itariu, kad ir cukrui si liga turi poveiki. Gal del to tie musu cukrai labai sunkiai valdomi ir prognozuojami? Gali buti, kad sutvarkius si reikala ir diabeto kontrole pageres?


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Gydyti hipertirozės priežastis
StandartinėParašytas: 23 Lie 2005, 10:16 
Atsijungęs
Įsibėgėjantis

Užsiregistravo: 29 Bir 2005, 21:25
Pranešimai: 26
Miestas: Kaunas
Gerb. Olgai.
Jusu tyrimai rodo esant sustiprejusia skydliaukes veikla - hipertiroze. Nesijaudinkite, si sutrikima paprastai pavyksta isgydyti.
Taciau Jums paskirtas tirozolis tik laikinai slopins skydliauke, o negydys ligos priezasties, kuria butina issiaiskinti. Dazniausia si priezastis buna uzdegimine. Butina Jusu organizme ieskoti letines infekcijos zidiniu, skatinanciu hipertirozes vystymasi. Tai butu teisingiausias kelias i ligos isgydyma. Jei noretumete daugiau informacijos siuo klausimu, parasykite.
Algimantas Šimkus


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 25 Lie 2005, 08:49 
Atsijungęs
Forumo siela

Užsiregistravo: 06 Sau 2005, 14:30
Pranešimai: 557
Miestas: Kaunas
Itariu, kad tai irgi autoimunines kilmes liga. As turiu hipotirioze, diabeta, mano vaikas - hipertirioze, diabeta. Sese - diabeta (beja ji pas jus lankosi Ala). Pusbrolis serga diabetu, teta - artritu (nuo 30 metu - irgi kazkoks virusas buvo), kito pusbrolio nuo 10 metu neveikia abu inkstai (priezastis neaiski). Kazkaip nuosirdziai netikiu, kad visa tai -tik uzdegiminiu procesu pasekme. Labiau linkstu prie klaidos genetikoje ir imunineje sistemoje. O siaip dukra palyginus nedaznai serga persalimo ligomis, nes nelanko darzelio. Nebent yra koks tai slaptas uzdegiminis procesas. Nes ir cukrai sunkiai suvaldomi. Tik vat kaip tai issiaiskinti?


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Apie skydliaukės ligų ir cukrinio diabeto priežastis
StandartinėParašytas: 27 Lie 2005, 14:00 
Atsijungęs
Įsibėgėjantis

Užsiregistravo: 29 Bir 2005, 21:25
Pranešimai: 26
Miestas: Kaunas
Gerb. Olgai.
P. Ieva Jums gražiai ir teisingai išaiškino apie autoimunines skydliaukės ligas. Kaip ir Jūs pati samprotaujate, ir kas įrodyta bei aprašyta medicininėje literatūroje, cukrinis diabetas tam tikru laipsniu taip pat yra autoimuninė liga. Tai reiškia, kad šių ligų atvejais kraujyje randami antikūniai prieš skydliaukę ir prieš insuliną gaminančias kasos Langerhanso saleles. Jie kenkia šiems organams ir trukdo jiems normaliai veikti. Tačiau būtina žinoti štai ką. Klasikinė medicina skaito, kad organizme negali atsirasti antikūnių prieš bet kurį sveiką organą, nei prieš sveiką skydliaukę, nei prieš sveikas kasos saleles. Jų gali atsirasti tik tais atvejais, kai tas ar kitas organas yra pažeidžiamas kokio tai proceso uždegimo, traumos ar kt. Dažniausiai tai lėtiniai bakteriniai-uždegiminiai
procesai. Vadinasi, už autoimuninio tiroidito, kaip taisyklė, slepiasi infekcinis-uždegiminis tiroiditas ir jį galima sėkmingai gydyti antibakteriniais vaistais. Tas pats yra ir su cukriniu diabetu, tik čia infekcinis-uždegiminis procesas pažeidžia smegenų dalį - pogumburį ir jo valdomas kasos saleles. Po to jau atsiranda ir antikūnių. Kaip skydliaukės ligas, taip ir cukrinį diabetą, dažniausiai sukelia galvos infekcijos - lėtinė angina, sinusitai, ausų uždegimai, lėtinė sloga, ryklės uždegimas. Pati dažniausia šių ligų priežastis yra lėtinė angina. Dėl nuolatinio tonzilių (migdolinių liaukų) pūliavimo infekcija plinta žemyn kaklo limfiniais takais, dažnai padidėja šoniniai ir priekiniai kaklo limfmazgiai, pasiekia skydliaukę, pereina į ją ir sukelia skydliaukės mazgus. Infekcija taip pat plinta limfiniais takais aukštyn, patenka į smegenis, pažeidžia pogumburį, dėl ko vystosi cukrinis diabetas, nutukimas, difuzinis gūžys ir kitos pogumburio pažeidimo sukeltos ligos. Be to, lėtinė angina sukelia bronchitus, pažeidžia širdį ir sąnarius, sukeldama reumatą. Kadangi lėtinė angina sunkiai pasiduoda gydymui, norint sėkmingai kovoti su cukriniu diabetu ar difuziniu gūžiu, geriausia visiškai supūliavusias ar labai išbujojusias tonziles pašalinti operaciniu būdu. Tai būtina padaryti ir Jūsų sesutei Alai. Primenu, kad angina yra užkrečiama liga ir neretai ja serga visa šeima.
Doc. Algimantas Šimkus


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 27 Lie 2005, 14:56 
Atsijungęs
Forumo siela

Užsiregistravo: 06 Sau 2005, 14:30
Pranešimai: 557
Miestas: Kaunas
Aišku. Na taip sinusitas, tonzilitas ir taip toliau ir panašiai buvo mano vaikystės palydovai. Nustojau kas mėnesį sirgt tik kokių 20 metų. Bet dukra pas gydytojus beveik nesilankė, aš ja auginau pagal visas "taisykles", ji buvo užgrudinta ir lakstėm lauke žiemą-vasarą bet kokiu oru. Ir kaip pauiškint, kad angina ir sinusitu serga daug kas, o 1 tipo diabetu - tik nedaugelis iš jų. Ir kaip dabar kas gali padėti, kai jau neveikia nei insuliną gaminančios kasos lastelės nei skydliaukė (mano atvėju)? Iš tikrųjų dabar skeptiškai žiūriu į viską, aišku tai gal ir neteisinga, bet netikiu, kad kas nors gali padėti. Ar yra jūsų praktikoje sėkmingų 1 tipo diabeto gydymo atvėjų? Kokie rezultatai (stabilūs cukrai, vietoj nuolat šokinėjančių, sumažėjusios dozės, geresnis HBAC1)? Kas pasikeis jeigu dar kitaip gydysiuos nuo uždegiminių ligų, kurių gal būt nepastebiu? Man atrodo žmogaus, turinčio sveiką stiprią imuninę sistemą neturėtų pulti įvairios ligos, o susirgus organizmas pats turėtų kovoti ir nugalėti. Mano tėvas beveik niekada gyvenime negėrė antibiotikų, nesirgo, grūdinosi. Jokių uždegiminių procesų ar autoimunių ligų. O mes nuolat gydėmės nuo visokių anginų, tonzilitų mikstūromis, antibiotikais, arbatėlėm ir t.t ir pan. Rezultatas - abi su sese iš visų pusių nesveikos. Todėl iš vis bijau dabar ir visų vaistų ir operacijų - yra toks posakis rusiškai "odno leciat - drugoje kaleciat".


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Nauji skydliaukės ligų gydymo metodai
StandartinėParašytas: 28 Lie 2005, 11:05 
Atsijungęs
Įsibėgėjantis

Užsiregistravo: 29 Bir 2005, 21:25
Pranešimai: 26
Miestas: Kaunas
Gerb. Olgai.
Skydliaukės ligas mes su Jumis mazdaug aptarėme. Tai žymiai lengviau sprendžiama problema negu cukrinis diabetas, tuo labiau, kad dabar naudojami nauji efektyvūs skydliaukės ligų gydymo metodai, kaip pavyzdžiui, skydliaukės mazgų gydymas, švirkščiant spiritą ir kitus vaistus tiesiai į juos. Todėl, atsakydamas į kitus Jūsų klausimus, pereinu į skyrių "Cukrinio diabeto priežastys".
Doc. Algimantas Šimkus


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Skydliaukės bėdos
StandartinėParašytas: 22 Lie 2008, 11:37 
Atsijungęs
Mielas žmogutis

Užsiregistravo: 29 Spa 2007, 17:25
Pranešimai: 126
Miestas: Kaunas
Nuo ko galėjo atsirasti tireoiditas ir ar jis pagydomas?


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Skydliaukės bėdos
StandartinėParašytas: 22 Lie 2008, 12:15 
Atsijungęs
Forumo siela
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Gru 2007, 13:35
Pranešimai: 1224
pas mane taip pat uždegimas. žinau , kad nepagydomas, vaistai visą gyvenimą ir pastovūs , reguliarūs tyrimai iš venos. va taip. ir dar gana ne pigūs tie tyrimai.

_________________
dukra su I tipo CD nuo 2006 04 12
pompa Accu - Chek su Novorapidu


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Skydliaukės bėdos
StandartinėParašytas: 22 Lie 2008, 15:39 
Atsijungęs
Mielas žmogutis

Užsiregistravo: 29 Spa 2007, 17:25
Pranešimai: 126
Miestas: Kaunas
Tai čia diabeto pasekmės


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Skydliaukės bėdos
StandartinėParašytas: 22 Lie 2008, 15:40 
Atsijungęs
Mielas žmogutis

Užsiregistravo: 29 Spa 2007, 17:25
Pranešimai: 126
Miestas: Kaunas
?


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Skydliaukės bėdos
StandartinėParašytas: 22 Lie 2008, 16:01 
Atsijungęs
Mielas žmogutis

Užsiregistravo: 29 Spa 2007, 17:25
Pranešimai: 126
Miestas: Kaunas
O sergu diabetu metus ir jau tokie dalykai darosi.Tai kas bus toliau?


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Skydliaukės bėdos
StandartinėParašytas: 22 Lie 2008, 20:05 
Atsijungęs
Forumo siela
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Gru 2007, 13:35
Pranešimai: 1224
tiksliai negalėčiau atsakyti.gal kas pakomentuos

_________________
dukra su I tipo CD nuo 2006 04 12
pompa Accu - Chek su Novorapidu


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Skydliaukės bėdos
StandartinėParašytas: 22 Lie 2008, 20:09 
Atsijungęs
Forumo siela
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Gru 2007, 13:35
Pranešimai: 1224
vis dėl to manau, kad yra ryšys.
serga dukra diabetu ir pastovūs tyrimai dėl skydliaukės, tai reiškiasi kažkoks ryšys yra.
aš nesergu, bet man tas tiroiditas, cukrų taip pat daro kartą per metus, manau , kad susiję su endokrinine sistema. :(

_________________
dukra su I tipo CD nuo 2006 04 12
pompa Accu - Chek su Novorapidu


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Skydliaukės bėdos
StandartinėParašytas: 25 Lie 2008, 08:07 
Atsijungęs
Mielas žmogutis

Užsiregistravo: 29 Spa 2007, 17:25
Pranešimai: 126
Miestas: Kaunas
Man padarė ATPO tyrimą ir rezultatas 13,4.Gydytoja sako,kad norma iki 35.O kaip Jūs galvojate ar cia ne per maza norma.Kadangi pas mane rado echoskopiniu zidiniu-gydytoja pasake kad veliau teks dar tikrintis skydliauke,nes zidiniai parodo kad as linkusi i tireoidita.


Į viršų
 Aprašymas Siųsti laišką  
 
 Pranešimo tema: Re: Skydliaukės bėdos
StandartinėParašytas: 25 Lie 2008, 11:05 
Atsijungęs
Forumo siela
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Gru 2007, 13:35
Pranešimai: 1224
Normalūs yra tokie rodikliai:
» TTH 0,27-4,2 mU/l;
» laisvas tiroksinas (LT4) 11,8-24,6 pmol/l;
» laisvas trijodtironinas (LT3) 5,4-9,4 pmol/l;
» anti APTO (antitiroidiniai mikrosominiai antikūniai) 0-2 * 103 U/l;
» anti-TG (antikūnai prieš tiroglobuliną) - 0- 4 *103 U/l.

čia dar kiti, truputį skiriasi
Norma
suaugusiems
• TSH 0,2 – 3,8 mU/l
• FT4 11,8 – 24,6 pmol /l
• FT3 5,4 – 9,4 pmol /l


pas mane tas APTO net beveik 300.

_________________
dukra su I tipo CD nuo 2006 04 12
pompa Accu - Chek su Novorapidu


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Skydliaukės bėdos
StandartinėParašytas: 31 Lie 2008, 10:02 
Atsijungęs
Forumo siela-tvarkdarys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Gru 2004, 14:18
Pranešimai: 629
Miestas: Vilnius
Tiroiditas nera diabeto pasekme. Tai irgi autoimuninis procesas, todel daznai lydi diabeta. Bet Rasos tyrimai tiroidito nerodo. O skydliaukes bedu lietuvoje labai padaugejo po Cernobilio avarijos. Mano kartos moteriskes (link 40 m) labai daznai turi sita beda (as pati ir keletas mano artimu draugiu). Be to, tai budingiau moterims. O genetika, be abejo, labai svarbi. Musu seimoje mano mama, as ir dukra turime autoimunini tiroidita su hipofunkcija. Dukra serga ir diabetu. APTO rodiklis buna labai ivairus, esu maciusi ir tukstancius.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 19 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007