Diabetas-liga ar gyvenimo būdas?
http://www.dia.lt/forumas/phpbb3/

Insulinas protaphane
http://www.dia.lt/forumas/phpbb3/viewtopic.php?f=40&t=758
Puslapis 12

Autorius:  vipos [ 06 Sau 2010, 01:05 ]
Pranešimo tema:  Insulinas protaphane

Forume mazai kas sneka apie protaphane gal as cia busiu vienintelis atsilikes. O klausimas del priemokos gal kas atrades kokia vaistine kur nereiktu primoket.

Autorius:  Ūla [ 06 Sau 2010, 11:44 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

vipos rašė:
Forume mazai kas sneka apie protaphane gal as cia busiu vienintelis atsilikes. O klausimas del priemokos gal kas atrades kokia vaistine kur nereiktu primoket.


aš naudoju protophane'ą ir taip pat jau kelis kartu teko mokėti priemokas, tuo tarpu už novorapid'ą ir juosteles nei cento :huh: nors tiek gerai...o bandžiau teirautis keliuose vaistinių tinkluose, tai visur priemoka labai panaši išeina, vadinasi apsimoka pirkti ten, kur turi nuolaidų kortelę ar kokių eurolitų ar dar ko nors... o dėl priemokos tai man paaiškino taip, kad tikrai jau nebedaug kas naudoja, todėl, kai sprendė apie priemokas, šis vaistas nepateko į visiškai kompensuojamų ir itin svarbių vaistų sarašą (čia priemoka yra už tai, kad vaistinė nedengia jos) :hmhm: buvau susierzinus ir mąsčiau sau, kad
keisiu insuliną vien dėl to, bet apsiraminau, o dabar greičiausiai ir taip teks keisti insuliną, nes rytinių cukrų nebesusitvarkau...

Autorius:  sawas [ 06 Sau 2010, 11:56 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

Apotecha vaistineje bent siauliuose respublikineje ligonineje kur yra endokrinologu kabinetai yra taip, kad jei tau yra israsyti dvieju tipu vaistai ir vieni yra be priemokos tai is savo kisenes nereiks primoket nei cento. Nes nuo tu vaistu kur be priemokos sumos lieka koks tai procentukas lituku ir tie litukai padengia ta priemoka kur reik primoket uz vaistus ir dar gali gaut kokiu pvz gliukozes tablecikiu :) Jei abu primokami vaistai tai jau reiks susimoket :)
Insulina visada jamu is ten taip ir juosteles (juosteles priklausomai nuo esanciu akciju vaistinese). Paskutini kart atrodo 2009-11 jamiau vaistukus tai reikejo uz Novorapid primoket tai nuo Levemir sumos padenge ta priemoka uz Novorapida.
Va tep va :)

Autorius:  arturas [ 07 Sau 2010, 11:51 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

Pries pompa sunus naudojo butent Protophane'a. Pirkdavom visa laika Camelia'os vaistineje. Su nuolaidu kortele niekad nereikejo primoketi :)

Autorius:  Ūla [ 07 Sau 2010, 14:16 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

arturas rašė:
Pries pompa sunus naudojo butent Protophane'a. Pirkdavom visa laika Camelia'os vaistineje. Su nuolaidu kortele niekad nereikejo primoketi :)


ir man beveik metus nereikėjo primokėti (naudoju jį nuo ligos pradžios), tačiau keletą pastarųjų kartų jau teko, ten kažkas pasikeitė...

Autorius:  arturas [ 07 Sau 2010, 16:57 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

na nebent pakilo kaina (bent jau zadejo branginti spalio men.)

Autorius:  Jovitaite [ 07 Sau 2010, 17:09 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

Kiek naudojau protophane niekada nėra tekę primokėti. Pirkau Apotheca vaistinėje. :)

Autorius:  Ūla [ 13 Sau 2010, 10:27 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

vakar pirkau savo eilinę protophano dozę, tai už 2 penus teko primokėti 9 litus, bet kadangi turėjau eurolitų sukaupus, tai nieko neprimokėjau :lux:
bet gal galėtumėme mes šiame skyrelyje dar pasidalinti nuomone apie protophaną...nes dabar po metų sirgimo nieko
neBEsuprantu apie jį, nes jis, kartais atrodo, is viso neveikia, turbūt teks keisti...Nors dabar keletą dienų gyvenau be jo, tai supratau, kad jis visgi veikia :nesupratau: , ypač akivaizdus protophano neleidimo minusas buvo pries vakarienę ir po jos, cukrus kilo iki 16 ir aukštyn, nors maistui greito leidau vos ne dvigubai daugiau nei įprastai...Bet rytas man vistiek nepatinka
9 ir daugiau :(

Autorius:  Ūla [ 13 Sau 2010, 10:29 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

vakar pirkau savo eilinę protophano dozę, tai už 2 penus teko primokėti 9 litus, bet kadangi turėjau eurolitų sukaupus, tai nieko neprimokėjau :lux:
bet gal galėtumėme mes šiame skyrelyje dar pasidalinti nuomone apie protophaną...nes dabar po metų sirgimo nieko
neBEsuprantu apie jį, nes jis, kartais atrodo, is viso neveikia, turbūt teks keisti...Nors dabar keletą dienų gyvenau be jo, tai supratau, kad jis visgi veikia :nesupratau: , ypač akivaizdus protophano neleidimo minusas buvo pries vakarienę ir po jos, cukrus kilo iki 16 ir aukštyn, nors maistui greito leidau vos ne dvigubai daugiau nei įprastai...Bet rytas man vistiek nepatinka
9 ir daugiau :(

Autorius:  Lister [ 13 Sau 2010, 12:07 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

Tai vadinasi uz 1 pena reikia primoketi 4.50 lt, nu nieko sau, kas cia per super-puper insulinas toks brangus. Tikrai matyt tau reikes ji keisti ir ne del veikimo neefektivumo, bet del jo priemokos dydzio, 4.50 lt uz 1 vnt., briedas kazkoks. :kvaistelejes:

Autorius:  VilmaB [ 13 Sau 2010, 12:17 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

Del protophane Ulai. Mano sunui tik susirgus ji paskyre. Bjaurus insulinas, turi pika nakti, paryciui cukrai uzkyla. Bet ji skiria visiems naujai susirgusiems. Prasyk Lantuso, gal jau tau duos. Tik neprasidek su Humalog Basal, ne jis toks pat kaip Protophane, turi pika. Mes pereisim prie Lantuso po poros dienu. Tikiuosi geresniu rezultatu.

Autorius:  Ūla [ 13 Sau 2010, 16:55 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

VilmaB rašė:
Del protophane Ulai. Mano sunui tik susirgus ji paskyre. Bjaurus insulinas, turi pika nakti, paryciui cukrai uzkyla. Bet ji skiria visiems naujai susirgusiems. Prasyk Lantuso, gal jau tau duos. Tik neprasidek su Humalog Basal, ne jis toks pat kaip Protophane, turi pika. Mes pereisim prie Lantuso po poros dienu. Tikiuosi geresniu rezultatu.


ačiū už pasidalinimą mintimis...gydytoja endokrinologė kažką šnekėjo, kad keisim į Levemirą, kolkas nieko apie jį nežinau, gal jis irgi toks pats :???:

Autorius:  arturas [ 13 Sau 2010, 18:43 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

Manau apie levemira daugiau zino sawas. Mes po Protofano su Levemiru neilgai draugavom... O sawas ant jo "gyvena" :)

Autorius:  Dalia [ 13 Sau 2010, 21:14 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

Su Protophanu gyvenau ilgai, kol neatsirado Lantusas. Tikrai prie jo negrizciau del piko ir stipriu hipoglikemiju. Lantus dabar, berods, gali skirti tik kai glikuotas auksciau 8. "Pasistenk" tokiam rezultatui ir israsys.

Autorius:  Mariukas [ 14 Sau 2010, 00:04 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

man prie 7.8 dave

Autorius:  VilmaB [ 14 Sau 2010, 15:38 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

Lantus skiria, kai HBA1c yra ne maziau 7. Taciau manau galima gauti ir kai maziau, nuo gydytojo priklauso. Gydytojas gali parasyti, kad nakti hipoglikemijos, o ryte cukrai auksti del bazinio insulino, kuris turi pika, o Lantusas to neturi. Tik jo neskiria naujai susirgusiems, del ilgo veikimo laiko, kiek man aiskino.

Autorius:  Ūla [ 14 Sau 2010, 15:55 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

o man dar sakė ligoninėj gydytoja, kad geriausia yr nemaišyt insulinų pagal firmas, t.y. jei aš naudoju novo nordisk insulinus, tai ir vsio, lantus kaip ir nepatartina su novorapidu :hmhm:
o šiaip, tai man gana baisokai skamba: pabloginti savo rezultatus, kad kažką pakeistų, kažką išrašytų (pvz., gliukagoną) ir t.t. :scared: man nepatinka mano rezultatai, nors pagal gydytojus jie dar patenkinami, t.y. glikuotas tris kartus iš eilės 7 ir daugiau...

Autorius:  VilmaB [ 14 Sau 2010, 16:04 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

Svedijoje net ir tik susirgusiems vaikams skiria Novorapid + Lantus, Eli Lilly Humalogai ir Humulinai nenaudojami ir niekas cia nekreipia demesio, kad tai skirtingos firmos. Nesamone ir issidirbinejimai. Reikalauk Lantuso Ula. Tu jau subrendusi (del hormonu kalbu) ir jau ne naujoke ligoje, Lantusas turetu tikti. Mano sunui pavydziui paryciui del brendimo hormonu cukrus net ir vartojant Lantusa gali pasokti, taciau jis bent duoda tolyguma nakti.

Autorius:  VilmaB [ 14 Sau 2010, 16:07 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

Ir gliukagono neturi, Ula? O kas cia per siaubinga gydytoja pas tave? Kad mums uzaugus pas ja nepapulti, butu siaubas tikras! O kaip ja pagasdinti? Galima gi pas vedeja eiti, ar kaip kitaip?

Autorius:  Lapiukstis [ 14 Sau 2010, 16:33 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

Bet tai rimtai kas per nesamone..man irgi nepatinka protofanas, visada per jo kupra turiu valgyt..arba valgyt daugiau per pusrycius ir vakare, bet tada 2val.po valgio buna ~10-11mmol, o i normos ribas atsistoja tik po 4val.

Autorius:  Ūla [ 14 Sau 2010, 17:12 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

Gydytoja Kvederaitienė, ji, sako, gerai išmano besilaukiančiųjų su diabetu reikalus, tai visus jaunus žmones skiria jai :biggrin: ir šiaip, išmano ji savo reikalą, bet yra kai kuriais klausimais užsispyrusi ir mąsto senamadiškai, nes jau amžius garbingas :sos: tai dėl to manau, kad tavo, Vilma, sūneliui neteks su ja susidurti gal :biggrin:
dėl per didelių kipišų poliklinikoje, tai kažkaip nepratusi aš dar ten taip jau labai šakotis, kaip pasakė, taip vadinasi turi būti ir reiškia bus viskas gerai, nes juk jos gydytojos, jos viską išmano, bet kuo tolyn tuo labiau įsitikinu, kad deja, ne visada taip yr :piktasv: ir matyt teks patikėti, kas kitas jei ne pati už save pakovosiu...
o protophano, Lapiūkšti, aš leidžiu tik vakare ir jau kiek įmanoma vėliau, t.y. prieš dvyliktą, ir vistiek per paskutines miego valandas, t.y. tarpe 5-6, cukrus užkyla kokiais 5mmol/l, dieną viskas normaliai, vakarienės laiku irgi normaliai, bet jau kuo vėlyn, tuo blogyn, akivaizdžiai neužtenka bazės, bet nu taip jau ir turi būti, gi net anotacijose parašyta, kad neveikia protophanas 24 valandų, bet vat rytinis tai mane nervina, nes juk tikrai - neišsiskiria pas mane jokie augimo harmonai, o gal :blink:

Autorius:  Dalia [ 14 Sau 2010, 21:05 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

Protophane reikia leisti 2 kartus dienoj, pazemini pikus. 1 karto neuzteks.
O del "pasistengimo" as turejau galvoje laboratorijos atsakyma - gal turi pazistama laborante kad rezultata pakoreguotu. Paciam laikyti 3 menesius auksta cukru - ne, jokiu budu.
Jei kvaili istatymai, visokie budai juos apeiti tinkami.

Autorius:  Robertaitis [ 14 Sau 2010, 21:22 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

Dalia rašė:
Protophane reikia leisti 2 kartus dienoj, pazemini pikus. 1 karto neuzteks.
O del "pasistengimo" as turejau galvoje laboratorijos atsakyma - gal turi pazistama laborante kad rezultata pakoreguotu. Paciam laikyti 3 menesius auksta cukru - ne, jokiu budu.
Jei kvaili istatymai, visokie budai juos apeiti tinkami.

aga o poto kaip ir nesciosios moteriskes galesit su karstukais prie prokuraturos piketuot :scared:
juokas juokais , bet isties tai mastyt ir prisiimt atsakomybe turetu tie kas isleidzia kvailus istatytmus ir vietoj kad baust kogero atsiprasyt
beje ir as kazkada suklastojau vienus parodimus , suorganizavau zmogui kraujo tyrima , kita pavarde , nes buvo absurdiska situacija , seimos drauge suome tokia , jai daktarai pasake jai tikies vaikucio tai dabar pats laikas tai padaryti nes keletos metu begije jau bus pervelu , ten kazkokios bedos , su sveikata, pati dar jauna pakankamai, tai vat ji prase savo buvusio draugo is lietuvos, pabut spermos donoru, o vat kai atejo laikas jau galutinei procedurai , dirbtinam apvaisinimui , vokeciai paprase pazybu kad nei busima mam nei spermos donoras neserga AIDS ir tt, beda ta kad to piliecio rast nebepavyko , tai ir nusidejom , suorganizavau pazima :sventasis: vaikutis auga gyvas sveikas ir grazuz , mama begalo laiminga ,.......

Autorius:  Lister [ 14 Sau 2010, 21:28 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

Turiu geresne iseiti, jai kazkas nori pakeisti kazkoki ilgo veikimo insulina i lantusa, reikia is kazkur gauti gliukometra zmogaus, kuriam nelabai sekasi kontroliuoti cukrus, biski pabraiziti lentele su rezultatais is to gliukometro, porodyti to gliukometro atminties rezultatus ir einam pas endokrinologa bandyti laimes. :kikiki:

Autorius:  Mariukas [ 14 Sau 2010, 21:36 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

Lister rašė:
Turiu geresne iseiti, jai kazkas nori pakeisti kazkoki ilgo veikimo insulina i lantusa, reikia is kazkur gauti gliukometra zmogaus, kuriam nelabai sekasi kontroliuoti cukrus, biski pabraiziti lentele su rezultatais is to gliukometro, porodyti to gliukometro atminties rezultatus ir einam pas endokrinologa bandyti laimes. :kikiki:


reiktu paziuret, bet gali but kad mano tiks :kikiki: ...

Autorius:  Dalia [ 14 Sau 2010, 21:39 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

Tai jeigu zmogus nori kontroliuoti cukrus dar geriau , koks cia nusikaltimas? Glikuotas virs 7 nera geras, tuo labiau, neatspindintis pilnai situacijos. Glikuoto pazemejima daznai lemia hipo busenos. Bet jei cukrai sokineja aukstyn zemyn - cia jau tikrai blogai. Uztenka kad trumpas insulinas jau turi pikus, o jei dar ir ilgas - tada jau kosmaras.

Autorius:  Lister [ 14 Sau 2010, 21:40 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

Gali bizniu uzsiimti, nuomotis ta gliukometra kam reikia. :griuknegyvas:

Autorius:  Lister [ 14 Sau 2010, 21:43 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

O mamos irgi norejo daugiau pinigeliu gauti, augantiems vaikams, ar cia nusikaltimas? Isatymu leideju klaida - kalida, kas atsako - liaudis.

Autorius:  Mariukas [ 14 Sau 2010, 21:44 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

aha tik skubiai, ba pries pora dienu lantuso 16 mostelejau tai jau kaip lyg ir tvarkosi...

Autorius:  Dalia [ 14 Sau 2010, 21:46 ]
Pranešimo tema:  Re: Insulinas protaphane

Kazkaip netikiu kad tavo gliukomatyje butu blogos reksmes. Taip, sensorius "gabaritiniu" reiksmiu neparodys, bet koks tuomet skirtumas tarp gliukomacio ir sensoriaus?

Puslapis 12 Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/