Reikalingas teisininkas, kuris nusimanytu medicinos srityje,o jei tiksliau, butent del darbingumo lygio nustatymo ir jo apskundimo teisminiu budu. Zodziu situacija tokia: I tipo CD sergu nuo 24 metu, dabar man 31-eri. Pirmus metus susirgus gavau antra invalidumo grupe, paskui vel pratese antra, tik paskutinius du metus turejau trecia, praeitu metu pavasari darbingumo lygis vel buvo nustaytas 40 proc., dabar 2010 metu pavasari vel reikes eiti pratesimui. Esme tame, kad jokiu pinigeliu uz grupe as negaunu. Pacioj pradzioj gaudavau apie 100 Lt, nes studijavau, o kai dave trecia grupe pareiske, kad isvis jokie pinigai nepriklauso. Dabar kaip minejau mano darbingumo lygis 40 proc., oficialiai isdirbus esu pusantru metu ir tai puse etato. Sodroj pasake, kad neuztenka tokio stazo invalidumui gauti. Pasirodo, kad ir turedama 40 proc. darbinguma turiu dirbti visu 100 proc., nes kitu atveju gyvenime as to reikalingo stazo neuzsidirbsiu. Pabandziau dirbti visu kruviu ir atlyginimas butu buves tikrai geras, deja, deja....uzteko penkiu darbo dienu, ausksciausias cukrus, acetonas....teko atsisveikinti su gerais norais dirbti normalu darba

. Istatymiskai man priklausytu invalidumas nepriklausomao nuo to ar as dirbu ar ne visa laika, nes susirgau budama 24-iu metu ir tas terminas dar yra pratestas iki 25-eriu metu. Invalidumo komisijos nustatymo lape, turetu buti pakeista priezastis ir nurodyta, kad susirgau jauname amziuje. Tik israsius atsakyma praeitais metais komisija susisgribo, kad galejo parasyti kitaip, bet jau negalejo pakeisti, tai patare apskusti ju sprendima Vilniuje, ka ir padariau. Deja, atejo kazkoks suveltas atsakymas, kurio taip ir nesupratau kaip jie ten ir ka paskaiciavo, bet esme tame, kad atseit man nepriklauso pagal ta istatyma, kad susirgus jauname amziuje.
Del to ir reikalingas teisininkas, kuris galetu tai nuosekliai issiaiskinti, nes jiems tektu tada grazinti pinigelius uz visa parejusi laikotarpi, ko jie man atrodo ir labiausiai bijo. Geriau sumoketume pinigus istatymuose nusimanaciam zmogui ir issiaiskintume visa teisybe, bet deja, labai sunku toki rasti nusimananti butent sioje srityje. Arba, galvoju, sulaukus pavasario ir vel einant i komisija, is anksto tartis, kad bent jau sikart irasytu kita priezasti, tai nors nuo tada gauciau kiek nors pinigeliu
Na zodziu esam pikti ir nekenciam savo biurokratines valstybes, kuriai zmogus paskutineje vietoje. Gal kas nors is jusu turesite kokiu minciu kur kreiptis ar koki teisininka, advokata parekomenduosit. Is anksto aciu uz sugaista jusu laika