Lijana rašė:
arturciks rašė:
Kolegos, 10 m. galioja vairuotojo pažymėjimas, bet ne medicininė pažyma! Vairuotojo pažymėjimo išdavimui jokios įtakos neturi kiek laiko galioja medicininė pažyma.
taip, bet vairuotojo pažymėjimo išdavimui (tiksliau - tam ar ant jo bus uždėtas maksimalus leistinas greitis, ar ne ) turi įtakos tai, kas toj pažymoj parašyta. Kadangi KaterinaAs parašė, kad jos pažymėjimas yra
be jokių apribojimų, tai aš suprantu, kad jos pažymėjime nėra to įrašo dėl maksimalaus 100km/val greičio

o tai turėtų reikšti, kad ir jos sveikatos pažyma yra galiojanti tiek, kiek ir pažymėjimas? nes tarkim pas eilinį sveiką pilietį, keičiant vairuotojo pažymėjimą, sveikatos pažymoj turbūt nėra galiojimo laiko ir jis nunešęs tą pažymą ir gauna tą pažymėjimą be jokių apribojimų. T.y. kitas sveikatos patikrinimas jam bus tada, kai pasibaigs pažymėjimo galiojimo laikas. Tuo tarpu pas mus tas pažymėjimas taip pat galios dešimt metų, bet tik kartu su galiojančia sveikatos pažyma. Ar ne? o gal kas nors gali įdėti dabar gautą vairuotojo pažymėjimą, nes aš kai nežinau, kaip jie dabar atrodo ir kas ten juose parašyta, tai man labai sunku apsispręsti keisti jį ar ne

Ne visai taip.
1) Skirtingi dalykai yra vairuotojo pažymėjimo (VP) galiojimo laikas ir kiti papildomi įrašai (dėl akinių, dėl greičio apribojimų ir t.t.) Nepainiokim šito. Dėl max. greičio - jis priklauso nuo to, ką gydytojas įrašys med pažymoje - ligos kodas bus nurodytas arba su arba be atitinkamų komplikacijų (ligos kode tai - skaičiukai po kablelio). Ne Regitra sprendžia greičio apribojimo klausimus.
2) Katerina prašė iš gydytojo 10 metų galiojančios sveikatos pažymos - tokia gamtoje neegzistuoja, todėl gavo atsakymą, kad gydytoja
tokios išduoti negali.
3) Tiek komisija, tiek apylinkės gydytojai gali išduoti pažymą, galiojančią max. 5 metus.
4) Visos sveikatos pažymos, išduodamos VP gauti, pratęsti yra
su galiojimo terminu.
5) Visi VP dabar yra išduodami 10 metų, t.y. - su galiojimo laiku.
6) VP yra atskiras dokumentas ir jo galiojimas niekaip nesiejamas su sveikatos pažymos galiojimo laiku.
7) Detalesnė info
http://www.regitra.lt/lt/teise_vairuoti ... azymejimaiVaizdinė medžiaga
http://www.youtube.com/watch?v=8bF3QoveM74